Miholjski zbor: Nemile scene u Nikšiću poslednji trzaji bivšeg režima, nadležni da pronađu napadače na Trebješanina

0

Pod okriljem noći, uz upotrebu šipki i biber spreja, mučki je grupa momaka pretukla mladića, devetnestogodišnjeg aktivistu koalicije ,,Za budućnost Nikšića” i bezuslovnog borca za slobodnu Crne Gore – Luku Trebješanina. Onako kako to rade kukavice, maskirani i u grupi udarili su na Luku, ali i na časni Nikšić i cijelu Crnu Goru, što je samo jedan u nizu napada kriminalnih strukura koje su u sprezi sa određenim političkim subjektima, poručili su iz “Miholjskog zbora”.

“Međutim, za takve svi imamo jasnu poruku – prezir i gađenje, jer njihovi očajnički potezi ne zaslužuju drugu reakciju. Ali zaslužuju reakciju države, oštar odgovor institucija, na pokušaje ugrožavanja života ovog mladog momka, kao još jedan pokušaja da se ovo društvo u trenutnoj složenoj situaciji destabilizuje. Ove nemile scene koje su se desile u Nikšiću, nisu ništa drugo do poslednji trzaji određenih poluga bivšeg režima, sinhronizovane sa retrogradnim i šovinističkim saopštenjima DPS-a, koji očigledno ne posjeduje dovoljno demokratskog kapaciteta da prihvati činjenicu da je Crna Gora već rekla svoje mišljenje o njihovoj politici, a da ih ovakvi potezi samo užurbano vode u političku prošlost, na šta će pečat staviti građani Nikšića 14.marta”, navode oni.

Kako ističu nikada neće zaboraviti kroz šta su prošli, kroz šta je danas prošao  brat Luka, kakav je trnovit put iza nas ali, takođe, nećemo dozvoliti da se u slobodnoj Crnoj Gori i slobodnom Nikšiću i jedan jedini građanin osjeća onako kao što smo se mi osjećali u proteklih 30 godina.

“Zato apelujemo na državu da brzo i pravovremeno reaguje na ovakve mučke napade jer bi dosadašnji pasivni odnos institucijama mogao dovesti do anarhije u društvu. Nadamo se da će ovakvi incidenti biti samo ružna prošlost, te pozivamo sve građane Nikšića na uzajamno poštovanje, bratsku ljubav i slogu, a Luki želimo brz oporavak pa da uskoro zajedno proslavimo slobodni Nikšić”, zaključuju oni.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.