Mihajlović: Spremni smo na sve, samo nas primite u EU

0

Novom Strategijom proširenja, Evropska unija je jasno stavila do znanja da Srbiju vidi kao lidera u procesu pridruživanja EU, rekla je danas potpredsjednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.
“EU nije dala šansu Srbiji, već je izdvojila Srbiju kao lidera u procesu sticanja članstva u EU. To, međutim, znači i dodatnu odgovornost, da nastavimo da radimo na očuvanju političke stabilnosti u regionu i na jačanju povezivanja, posebno u oblasti infrastrukture,navela je Mihajlovićeva u saopštenju.
Ona ističe da je jučerašnja odluka EU potpuno zaslužena i da predstavlja priznanje Srbiji i ohrabrenje za ispunjavanje preostalih uslova za sticanje članstva u EU.
“Pridruživanje Evropskoj uniji je dvosmeran proces, a Srbija je pokazala da je spremna da sa svoje strane učini sve da postane punopravna članica EU. U poslednje tri godine napravlili smo kao država krupne iskorake kako bismo se približili Evropskoj uniji, od zaključivanja Briselskog sporazuma, preko uređivanja naših javnih finansija, modernizacije infrastrukture, do dostizanja evropskih standarda u različitim oblastima, kao što je vazdušni saobraćaj, naglasila je Mihajlovićeva.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.