Mihailović: Mislimo samo na Njemačku

0

Košarkaška reprezentacija Crne Gore u Podgorici sprovodi mini pripreme uoči početka kvalifikacija za Eurobasket.

Prvi put od septembra prošle godine, te velikog uspjeha kada su osvojili 11. mjesto na Mundobasketu, crnogorski košarkaši su se okupili. Ipak, selektor Boško Radović sa saradnicima još nema na okupu sve reprezentativce, ali bez obzira na to igrači koji su stigli sprovode pripreme za prvi ,,prozor” u okviru kojeg Crnu Goru očekuje gostovanje Njemačkoj (22. februar) i tri dana kasnije meč sa Švedskom u ,,Morači”.

„Lijepo je ponovo biti sa ovim momcima i biti dio reprezentacije. Prvi put nakon ljeta i sjajnog rezultata na Svjetskom prvenstvu okupili smo se povodom novog ciklusa kvalifikacija za Eurobasket. Mislim da smo ovo novo okupljanje dočekali u dobrom raspoloženju, vedrom duhu i sjajnoj atmosferi. Čekamo da još da nam se priključe neki igrači, a onda da prođemo kroz te neke setove i da se spremimo što je bolje moguće za prvi meč u gostima protiv Njemačke. Idemo od utakmice do utakmice, tako da ćemo tek nakon duela u Njemačkoj razmišljati o Šveđanima“, kazao je Vladimir Mihailović, bek crnogorske reprezentacija.

Crna Gora je četiri puta igrala na prvenstvima Evrope, a samo je propustila Eurobasket održan 2015. godine u Njemačkoj, Letoniji, Francuskoj i Hrvatskoj. Sada „crveni“ žele odlazak na još jedno veliko takmičenje u grupi sa svjetskim prvakom, Njemačkom, te Švedskom i Bugarskom. Tri selekcije iz grupe izboriće odlazak na prvenstvo čiji su domaćini 2025. godine Kipar, Letonija, Finska i Poljska.

„Nepotrebno je baviti se kalkulacijama. Znamo da tri tima iz grupe idu dalje, ali ne treba se na taj način opterećivati ili pomisliti da će biti lako. Sada je maksimalan fokus na prvi ,,prozor” i trenutno samo o narednom meču, a to je gostovanje Njemačkoj. Početak je kvalifikacija, novi ciklus, pitanje je u kakvim će sastavima svi nastupiti, ali to je za neku drugu diskusiju, jer standardno kada su kvalifikacije u pitanju da su specifični sastavi, ali mislim da ćemo biti spremni da pružimo dobru partiju u Njemačkoj, pa možda eventualno i da iznenadimo“, optimistički je naglasio prvotimac Budućnost Volija.

Dok se čeka da se reprezentacija kompletira, jasno je da reprezentativci Crne Gore imaju nikad manje vremena za pripreme i to praktično odmah nakon završenih klupskih obaveza. Ali, i pored toga, u taboru Radovićeve selekcije vlada dobra atmosfera.

„To je praktično uvijek tako, neki čak imaju još da igraju, ali svi koji su od prvog dana ovdje nastojimo da se osvježimo i zadržimo dobar nivo forme za utakmice koje slijede“, podvukao je Mihailović.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.