MF: U Baru se održava dvodnevni okrugli sto na temu: “Javno-privatno partnerstvo”

0

Uz podršku UNDP-a, kroz projekat ,,Jačanje transparentnog i odgovornog upravljanja javnim finansijama u Crnoj Gori“, koji podržava Ministrstvo finansija Slovačke, nastavljamo diskusiju sa predstavnicima lokalnih samouprava, Privredne komore Crne Gore i Američke privredne komore u Crnoj Gori, o modalitetima saradnje u procesu realizacije investicionih ideja kroz javno-privatno partnerstvo, saopšteno je iz MF-a.

U toku je dvodnevni okrugli sto na temu: “Javno-privatno partnerstvo” koji se održava u Baru. Smatramo važnom kontinuiranu edukaciju na svim nivoima vlasti, u skladu sa novim standardima poslovanja.

Cijeneći važnost dijaloga, razmjene iskustava i usvajanja naprednih modela saradnje javnog i privatnog partnera, obezbijedili smo razmjenu dobre prakse sa saradnicima iz Republike Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Republike Srbije.

,,Raduje nas spremnost javne strane da identifikuje potencijalne oblasti saradnje sa privatnim partnerima, posebno, razumijevanje da je ovaj vid saradnje put do bržeg donošenja odluka i obezbjeđivanja dugoročnog kvaliteta usluga za naše građane“ istakla je v.d. generalne direktorice Direktorata za javne investicije i politiku javnih nabavki, Jelena Jovetić.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.