Medojević: Veljović mi se sveti za optužbe o vezama sa švercom cigareta Mojkogvačkog klana

2

Predsjednik Pokreta za promjene i jedan od lidera DF-a Nebojša Medojević, dobio je danas poziv da se javi sudu za prekršaje u Podgorici, a povodom člana 163. Zakona o prekršajima Crne Gore.

Medojević se poziva na prekršajnu odgovornost zbog toga što je 27.12.2019. branio dignitet Parlamenta prilikom upada novodnog Skupštinskog obezbjeđenja u poslanički klub DF-a, koje je protivustavno iznosilo poslanike iz zgrade Parlamenta, a po naređenju Ivana Brajovića.

Ovakvi skandalozni postupci koji se odvijaju prema liderima opozicije, samo potvrđuju naše teze, da je Crna Gora privatna, mafijaška država, bez vladavine prava, koja je gotovo sve institucije zarobila poslušnicima vladajuće koalicije, i koja ne bira sredstva i mehanizme da se obračuna sa neistomišljenicima.

Skupština Crne Gore, na čelu sa Ivanom Brajovićem, već odavno trpi degradiranje kao najveći Zakonodavni dom, a poslanike iz DF izlaže neustavnim i protivzakonitim šikaniranjem, hapseći ih bez imalo stida, pred cijelom crnogorskom javnošću.

Predsjednik PzP Nebojša Medojević je u noći 27.12.2019. radio samo ono što bi trebalo da radi Predsjednik Skupštine Ivan Brajović. Štitio je ugled i dostojanstvo poslanika i kazao pripadnicima UP da napuste poslanički klub DF-a. Naravno, u Crnoj Gori je to već odavno jasno, da policijska čizma i navodna demokratija, u najvećem Zakonodavnom domu, ne idu zajedno. Represija koju sprovodi režim i čelnici DPS-a nad poslanicima DF-a, a u kojoj im asistira policija i Ivan Brajović, vrlo brzo vratiće se kao politički bumerang režimu.

Jasno je, da ovakva reakcija Uprave policije, predstavlja odmazdu i lični motiv direktora UP Veselina Veljovića, koji se sveti Predsjedniku PzP Nebojši Medojeviću za optužbe o vezama šverca cigareta i Mojkovačkog klana.

Hapsiti svoje poslanike, i pozivati na krivičnu i prekršajnu odgovornost, radi upravo režim koji je ogoljen i koji je pri kraju. Kako drugačije objasniti kršenje Ustava, selektivnu primjenu Zakona, urušavanje digniteta Skupštine Crne Gore? Političke promjene su neminovni proces demokratije koji neće zaobići ni autokratsku vlast u Crnoj Gori, a kada se to desi, neka svi koji su učestvovali u nezakonitom progonu DF-a, misle o posledicama.

2 Comments
 1. Munja komentariše

  E moj Medojeviću, samo mlatš bez dokaza a onda kukaš.. Tako je bilo i onda kada ti je onaj, mislim Pejović, počupao uši na aerodromu..

  4
  8
  1. Smajo komentariše

   E shipu racq, Munjo..
   To ti je isto kao e viva.

   2
   1
Ostavite Komentar

Your email address will not be published.