Medojević: Spajić smatra da će smanjiti stres roditelja uvođenjem dječijeg dodatka od 30 evra

0

Ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić smatra da će smanjiti stres roditelja djece do šest godina izazvan malim platama, ucjenama poslodavaca i nezaposlenošću, uvođenjem dječijeg dodatka od 30 evra, poručila je predsjednica Fondacije Banka Hrane Marina Medojević.

Iz navedenog se, kako dodaje,  uočava da on nije roditelj i ne zna šta može da se obezbijedi djetetu sa 30 evra mjesečno.

“Pravednost i solidarnost ministru i ostalima koji su radili na ovom predlogu,  nije ideja vodilja pri određivanju kriterijuma primaoca dječijeg dodatka. Omogućiti isti iznos  od 30 evra dječijeg dodatka svima, onima  sa hiljadu i više evra primanja  kao i nezaposlenim roditeljima  ili onim  sa malom platom,  ukazuje na nebrigu”, navodi Medojević.

Kako je dodala, nezaposlenim roditeljima i svim ostalim  se pomaže zaposlenjem a dok se to ne desi obezbjeđivanjem nužnog za preživljavanje (stanarina- struja-hrana- higijena- odjeća- obuća).

“Pogledajte ministre kako to rade odgovorne države u svijetu. Ono što me posebno čudi je da je kao ministar svjestan  ucjena poslodavaca i  valjda smatra da će dječijim dodatkom od 30 evra  umanjiti urušavanje prava radnika”, naglasila je Medojević.

Podsjetimo, ministar Spajić je juče saopštio da je cilj da u naredne tri godine sva djeca u Crnoj Gori imaju dječiji dodatak uz niz socijalnih servisa usmjerenih na podsticanje edukacije i kvalitetnije ishrane kroz centralizovane i masovno dostupne kuhinje.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.