Medojević: Spajić je dio kriminalne organizacije koja sklapa višemilionske ugovore na račun građana

22

Predsjednik Pokreta za promjene, jedan od lidera Demokratskog fronta i poslanik u Skupštini Nebojša Medojević poručio je da je ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić  dio kriminalne organizacije koja je sklapala višemilionske ugovore sa Investicionim bankama i advokatskim kancelarijama na račun građana.

“Imajući u vidu da je ministar Spajić počeo da dijeli lekcije, dok radi rastezanje u teretani hotela Hilton, u društvu svog ličnog državnog sekretara Odovića, kojeg je doveo iz Beograda, da mu bude pri ruci, red je da građanima Crne Gore ponovim šta je sve protivzakonito i kriminalno uradio ovaj lažni “ekspert”. Lažno se predstavljajući kao ministar od 23.11. (po njegovom priznanju) je uspostavio kontakte sa ministrom finansija Darkom Radunovićem sa kojim je počeo da priprema i dogovara najveće zaduženje u istoriji Crne Gore”, kazao je Medojević.

Prema njegovim tvrdnjama, postoji osnovana sumnja i priznanje samog ministra da je kao neovlašteno lice, lažno se predstavio i dogovarao direktno, bez javnosti i konkurentskih procedura, poslovne aranžmane sa investicionim bankama i advokatskim kacelarijama, i tim ugovarao finansijske obaveze države u višemilionskim iznosima. Neovlašteno zastupanje i lažno predstavljanje, dodaje, obično predstavljaju krivična djela koja su u sticaju sa djelima prevare u poslovanju, falsifikovanja čine organsko biće krivičnog djela organizovanog kriminala.

“Milojko Spajić je postao ministar tek 4. decembra 2020, a poslove sa investicionim bankama i advokatskim kancelarijama je dogovarao mnogo ranije nego što je postao ministar. Dakle kao neovlašćeno lice. Ugovaranje poslova konsaltinga i savjetovanja oko zaduženja i emisija obveznica je definisano Zakonom o javnim nabavkama, kojim je Ministarstvo finansija definisano kao obveznik zakona. Očigledno da niko Spajića nije naučio da to znači da se svaka javna nabavka u oblasti konsaltinga i savjetovanja mora sprovoditi u javnim i konkurentskim procedurama. Spajić je dao posao investicionim bankama, direktnom pogodbom i to preko svojih licnih poznanika Žugića, Kustrova, Starovića, Mikovićke, od koga su banke i advokatske kancelarije zaradile proviziju od 8-10 miliona evra”, poručuje predsjednik PzP-a.

Radi se, ističe, o privatnom poslu jedne organizovane grupe lica koja su svjesno, sa umišljajem, u kontinuitetu sprovodila aktivnosti suprotne zakonima Crne Gore, radi sticanja materijalne koristi i profita.

Medojević poručuje da bi ozbiljna istraga veoma brzo došla do dokaza o komunikacijama članova ove organizovane grupe u vremenu od 23.11. 2109. do 09.12.2020 godine jer su bile intenzivne i za njih postoje i svjedoci iz Ministarstva finansija i Centralne Banke.

Takođe, on smatra da nije teško utvrditi i kolika je provizija uzeta od strane investicionih banaka i advokatskih kancelarija, kao i provjeriti koliko je novca plaćeno Spajiću.

“Da se ovakva korupcionaška transakcija desila u bilo kojoj pravnoj državi, ministar bi momentalno bio uhapšen, a Vlada bi pala. Uostalom, ja sam Spajiću nudio javni duel na RTCG koji je on odbio. Vjerovatno je bio na rastezanju u hotelu Hilton. Kao i svaka korumpirana bitanga, kad ga uhvatiš sa rukama u džepovima ovog naroda, izbjegava javno suočavanje i udara otpozadi”, jasan je Medojević.

U nerednim danima će, dodaje, redom pojašnjavati svaku stavku ove korupcionaške i kriminalne transakcije koju je sprovela ova mala , tajna, ali organizovana grupa.

“O lažima da je 07.12. Vlada donijela odluku o zaduženju, javnom objavljivanju na Bloombergu, “uobičajenoj“ praksi tržišnih ekonomija da imaju privremeno finasiranje, nezakonitom finasiranju budžetskih jedinica koje nijesu definisane zakonom i drugim lažim, ću pisati narednih dana”, zaključuje Medojević.

22 Comments
 1. Dule komentariše

  Medo vise napada one za koje je glasao nego Dps
  CUDNO

  36
  15
  1. tako stoje stvari komentariše

   Čini ti se…Medo se samo ponaša kao častan čojvek, političar od integireta. Kod njega je ni po babu ni po stričevima, već po zasluzi…jest da ponekad umije da pretjera, no ovdje je 101 % u pravu !

   22
   23
   1. Dule komentariše

    Pa neka onda prijavi tuzilastvu pokrene postupsk za izglasavanje nepovjerenja vladi .UCESTVOVATI U VLADI U KOJOJ OPTUZUJETE MINISTRA ZA KORUPCIJU JE STO?Moralno?Ajde pa ovo je vise prevrsilo svaku mjeru.Imao su moju podrsku medo .Vise nikad ni ti ni niko.Na izbore vise NIKAD

    24
    10
    1. tako stoje stvari komentariše

     Tužilaštvu niko ne brani da pokrene postupak po službenoj dužnosti…pa ni Medo.

     A vlada se može i rekonstruisati, ne samo srušiti…

     14
     3
   2. mugi komentariše

    medo je obicna splacina!

    24
    14
   3. Rakun komentariše

    E moj Medo, zbog tebe će DF u nedelju u Niksicu biti neprijatno iznenađenje. Mngo si nam stete nanio…

    13
    7
   4. Miko komentariše

    Medo sta radi Miljena ovoga Spajica ,jesu li u šemi?,znas li?

  2. Niki komentariše

   Medo je omiljeni Milivojev perac para zajedno sa Migom

   6
   5
 2. Niksicanin komentariše

  Bravo, Medo! Ubadas u centar kao i uvijek.

  24
  21
  1. Drazen komentariše

   Ubada ubada ,stari je to udbas ,dobro pomaze DPS -u ,to samo corav ne vidi

   28
   16
 3. Mila komentariše

  DPS je glavni kancer ovoga drustva sa kojim se moramo obracunati.

  23
  2
 4. Bajo Pivljanin komentariše

  Samo za buducnost Niksica!!! Ne damo svetinje.

  19
  4
 5. Udar komentariše

  Dragi Nebojša,na desetine puta sam te podržao.Toliko puta si bio u pravu.Znao si proniknuti u dubinu problema.Imaš veliku moć razmišljanja i logičkog zaključivanja.Mislim da ovaj put nijesi u pravu.Poz.

  17
  13
 6. Markobduba komentariše

  Medo casno i posteno priznak da si dps-ovac . Ovako je samo ruzno i ljigavo

  14
  8
 7. Real komentariše

  Šampione,što tebe Udba nije pratila?

  16
  7
 8. Real komentariše

  Vrlo nizak nivo komunikacije,neprimjereno jednom tobože intelektualcu.Uličarski žargon. Ova država treba pametne ,obrazovane i mlade. Gospodine medojeviću Vi očigledno ne pripadate ni jednoj ovoj kategoriji.

  11
  6
 9. Radnik komentariše

  Nagrdio si nas moj Medo ,zato cemo u nedelju dobro platiti tvoje saranje i nebuloze ,e sta uradi od nas jedna prokleta stolica ,ko izmisli stolice propalo se ,malo ih dobiste na grbacu Srba ,ti ,Branka,Branko ,ljilja,vasiljevic, itd no neka i treba nam tako kad smo magarci

  8
  4
 10. MEDO komentariše

  TI DEFINITIVNO NIJE NORMALAN
  DOK SU OVI KRALI TI SI ĆUTAO, PA SI SE SAD RASPRIČAO. BOLJE DA ĆUTIŠ

  3
  2
 11. Jovan komentariše

  Medo
  Sve si u pravu
  Sve je tacno

  4
  3
 12. Zeljka komentariše

  Bravo Medo
  Sve je tacno

  2
  3
  1. milan komentariše

   MEDO IZNENADIO SI ME ŠTA SE ČOVJEČE DEŠAVA SA TOBOM. SIGURAN BUDI DA ĆE VAS SBRISATI DPS LAGANO U NIKŠIĆU A I U NAREDNOM PERIODU. UMJESTO DA RACIONALNO GLEDAŠ NA SITUACIJU KOD NOVE VLADAJUĆE STRUKTURE TE SVE ČINIŠ DA JE ŠTO VIŠE OMALOVAŽIŠ . MEDO ZBOG TVOG LAJANJA I JOŠ NEKIH DRUGIH IZ DF GUBITE GLASAČE UBRZANO.

   2
   1
 13. ajica komentariše

  medojevicu ako si u pravu zasto ne podneses krivicnu prijavu protiv spajica i da vidimo o cemiu se radi ,mada znamo da su prvo posli kod bivseg ministra finansija radunovica radi nekakvoga dogovora . tu si u potpunosti u pravu ,ali m medju narodom edo mozes li ti pocinuti bar jedan dan od 30 avgusta ti ne prestajes da napadas novu vladu ,zaboravio si da si ti sad vlast i mozda je tebe bolje odgovaralo da si u opoziciji . prestani medo pred ove izbore u niksicu vidis li da unosis konfuziju i stvaras neslogumedju narodom . sazovite spajica na saslusanje imate odbor i pricajte tamo isto ka sa vuksicem . i reci ti namaedo zasto sad ne napads katnica za cavtat sto sad ne napadas micunovica , djukanovica , pejovica itd sto se desava stobom . ni mi nijesmo zadovoljni ali nema vise cekanja proslo je sto dana jos sto dana pa valjda nova vlada ne misli da cemo mi cekati da se napravi novi biracki spisak i zakon o porijeklu imovine ,lustraciji i otvaranju dosijea i drugih stvari godinu ili vise . malo su se preigrali medo i svi ostali . i ja sam za to da dofdje do rekonstrukcije vlade ali nikako da u nju udju vucicevi kadrovi jer svi znamo ko je zvalavi lazov i lopov i organizator kriminalnih bandi toliko za sada . cekaj izbore medo u niksicu . ako si pripada koaliciji za buducnost i df zasto te nije bilo u niksicu i sto je sa onom tvojom i mandicevom jahtom dobro bi bilo da znamo .

  3
  1
Ostavite Komentar

Your email address will not be published.