Medojević o Tuzima: Đeljošaj ima politički motiv, Vlada opet pokazala slabost

21

Jedan od lidera Demokratskog fronta i poslanik Pokreta za promjene Nebojša Medojević povodom dešavanja u Tuzima, kazao je da krivica je na obje strane – Vladina jer nije konsultovala gradonačelnike opština prije donošenja mjera,  ali da je politički motiv kod predsjednika Opštine Tuzi Nika Đeljošaja.

“Kao jedan od lidera političke organizacije koja je svoj kredibilitet sticao na ulici, i borio se protiv odluka koje su ugrožavale ljudska prava,  ne mogu a da ne podržim bilo koji protest. S druge strane Vlada i ovaj put pokazuje slabost i nesnalažljivost i ugrožava dignitet Crne Gore, jer Vlada prije svega mora da vodi računa o dignitetu države i o tome da na ovaj način srozava i ugrožava respekt koji bi svaki građanin i gradonačelnik trebao da ima prema državi”, ocijenio je Medojević

S druge strane, kako je dodao, Vlada je prilikom usvajanja ovih odluka trebala da konsultuje gradonačelnike opština, i da onda u saradnji sa gradonačelnicima koji bolje znaju situaciju na terenu, dođu do nekog rješenja koji bi bio u korist građana.

“Nije dobro epidemiološku situaciju i zdravlje građana koristiti u dnevnopolitičke svrhe, to nije dobro ni za koga u Crnoj Gori. Ali pravo na pobunu i pravo na protest je nešto što ću podržavati do kraja života. Gradonačelnik Tuzi ima političke motive, zloupotrebljava zdravstvenu situaciju za ostvarivanje političkih ciljeva, ali premijer ili ministar je prilikom donošenja ovih mjera morao da konsultuje sve gradonačelnike, da ih informiše zbog čega te mjere donosi ali i da sasluša predloge gradonačelnika”, naglasio je Medojević.

Podsjetimo, predsjednik Opštine Tuzi sa građanima je blokirao međunarodni put zbog mjera koje su donešene u tom gradu.

 

21 Comments
 1. Mikan komentariše

  Aj bre da imas obraza i malo ne bi izlazio po medija,samo seres non stop siso jedna

  20
  48
  1. Gavrilo komentariše

   Medo Kralju istina je to sto si rekao.

   39
   14
  2. TomoP. komentariše

   Bas tteba da pita vas iz dps-a. Dosta ste vi vedrili i oblacili. Malo je bilo sto ste podrzavali hapsenja kako medojevica tako i svih ljudi iz fronta. Sad vam je ostalo da kao kerovi lajete iz prikrajka.

   16
   3
 2. Bajes komentariše

  Tako je Medo kralju
  #Medojesveupravu
  #Medosvezna

  37
  11
  1. Ksilofon komentariše

   E sad je svakako bio u pravu jer je pokrio svako misljenje 🙂

   I u pravu je Djeljosaj sto blokira put i treba vlada da intervenise i uhapsi ga.

   #medosizofrenicar

   6
   8
 3. Joko komentariše

  Tako ni trebalo, da se dogovara sa predsjednicima opstina
  Ali mi omamo jednu smijesnu i samovoljnu vladu koja svaku odluku koju je donijela bila je pogresna
  A posle se kao ,, kucke” povlace….

  22
  6
 4. Simo komentariše

  Neka problem rijesi botoksirana Dakina ministarka…
  Zna ona kako treba, neka ona poprica sa Djeljosajem….. zna ona , nego sto….

  10
  17
 5. Gaga komentariše

  Tuzani neka sacekaju, ministarka se fenira….. brzo ve…

  7
  15
 6. Danka komentariše

  Je li se ta zena nasminkala vise….. pobuna je…

  5
  12
 7. Gordana komentariše

  Jeste…. nasminkala se, ali joj se lak nije osusio, pokvarila je nokat, pa mora sad sve ispocetka
  Evo lakira nokat ponovo a Zdravko duva da brze se osusi
  Brzo ce svi ….

  6
  9
 8. Helm komentariše

  Da li ste gospodine Medojeviću reagovali kada je ovaj Albanac sa Kosova oslikavao zastavu lažne države Kosovo* i na svom twitter nalogu provocirao reakciju predsjednika Vlade Zdravka Krivokapića?!
  Jasno je da je Đeljošaj ubačeni element sa Kosova, koji je doveden za gradonačelnika Tuzi da izazove nemire i pobunu i da se samo za to traži povod i ovo je jedan od povoda za razne druge povode dok stanovništvo nw ubjedi da su ugroženi i da moraju da se dignu na pobunu protiv države.
  Ako eventualno započne neka vrsta oružane pobune Vi gospodine Medojeviću i lideri DF zajedno sa DPS-ovcima i evivašimaa u prve redove da branite suverinitet i teritorijalni integritet.
  Ovo sve liči na scenario iz Makedonije.

  14
  8
  1. Leandro komentariše

   Teško je pronaći debila i ljudsku nulu kao što si ti

   12
   6
   1. Helm komentariše

    [email protected]

    Ne vjeruj političarima koji jedno govore, drugo misle, a treće rade.

    Prvi se oni sklone kada izbije neka frka i guraju običan narod ispred sebe.

    Gospodin Đeljošaj radi sličnu stvar, prvo zamuti vodu, a onda poziva narod da stane ispred njega.

    7
    3
  2. LipaLipa komentariše

   … Helm … ne bi me iznenadilo, scenarija dosta, … pa koji prodje, prodje, … nekom, narko kartelu (Milo/Vucko/Rama) trba neka “pobuna”, … kao bi se “prsili” ped narodom, … jedni na druge, odlicno to igraju, godinama, … nesto u “igri” zapelo, … ne “pada” ni evropa nesto na nju, … da ce bog Jedan, da je to u korist nasu, … kad kazem “nasu” mislim na sve casne, postene, na Helmu(Balkanu), … svako dobro, …

 9. Ivi komentariše

  KUČI UZ NIKA! SRBI UZ NIKA! Tamo je malo korone!

  2
  6
  1. Ivi komentariše

   🐓

 10. Pele Gardista komentariše

  moj otac je rekao “lako je s tudjim k..rcem po trnju” … ranije sam ga volio slusati, sada vidim da je pium od tandema Vucic-Djukanovic… ko malo mozga ima treba da shvati, da je to balkanska politika. Tu nema postenje i cast i dostojanstvo… lopovcine stare, koje zele poziciju da bi kasnije krali na velikom nivou

  8
  5
 11. tako stoje stvari komentariše

  Odluka sigurno nije donijeta na ispravan način ali sad kada je donijeta, vlada mora stati iza nje i sprovesti je.

  Krivokapić ako ode u Tuze, na noge Đeljošaju pokazaće svima da je običan tranjo i ovakva praksa će mu se nastaviti i dalje.,, Odluka kad je donijeta, sprovodjenje iste, zna se na kome je teret i odgovornost sprovodjenja, mora se provesti, tu zbora nema, ni prostora za neki dijalog…

  U Tuzima na derneku nije mjesto Krivokapiću, ni Bojaniću a Boga mi ni Milatoviću, ni Srzentićki, već Sekulović kao resorni ministar i pretpostavljeni mu potpredsjednik Abazović , koji je zadužene za sektor bezbjednosti, ima da sprovedu mjeru i provodjenje zakona. Tačka. Sve ostalo je sprdnja.

  10
  1
  1. LipaLipa komentariše

   … Stvari, … o cemu pricas bolan ne bio, … sto da ne ode premijer do Tuza, … pa Tuze pripadaju CG, … jasno je da ova us od DJ. politizuje situaciju, … no premijer treba da dokaze svoju toleranciju, svijet, … ne treba premijer, kako predlazes, da hrani svoj ego, … ode, vise zbog gradjana, cuje iz prvere ruke, … sto ih “zulja”, u tome je snaga, legitimnog premijera. … sto Zdravko i jeste, prvi put u novoj istoriji, … znamo kome potrebne, frke, problemi, jedva ceka, … aj’ zdravo, …

   1
   4
 12. Kišobran komentariše

  Taman kad pomislim da se ovaj ne može srozati više, on dotakne novo dno ..

  1
  1
 13. PRAVEDNIK komentariše

  medo samo si djelimicno u pravu jer sa ovim da su se morali dogobvarati sa gradonacelnicima nije dobro jer sve ove kafedzije po podgorici niksicu budvi cetinju tuzima i ostali gradovima su u spre snjima i dostina ne placaju poreze peru parte preko navodnih ksafica i sve su to ovi halabukaci ka u tuzima cetinju i drugim gradovima svaki kafic radi . i to otvoreno .ne pitaju oni nikoga . treba drzavu zatvoriti medo uvesti obavezan test pri ulaskiu i karantin uvesti strogi policijski cas i normalno drasticno kaznjavati da vidis onda kako ce da funkcionise eto to je jedini lijek medojevicu upravo ka prosle godine u ovo vrijeme i niko se nije bi+unio.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.