Medojević: Nešto se radikalno mora mijenjati u ekonomskoj politici, pada uvoz i naplata PDV

7

Uprava carina je u toku februara 2021. godine naplatila 41.706.658,91 evra, što je u odnosu na isti period prethodne godine manje za 20.38%, saopštio je lider Pokreta za promjene Nebojša Medojević.

“PDV pri uvozu u februaru 2020. je bio 34.482.443 evra, a u februaru 2021, samo 26.113.167,17. To je pad od 24.23%.  Imajući u vidu da se naša ekonomija dominantno zasniva za uvozu i trgovini, a da su javne finansije zavisne od naplate PDV i zaduživanja, ovi trendovi opasno upozoravaju na smanjivanje crnogorske ekonomije i krizu likvidnosti budžeta i privrede. Zaduživanje spolja ima svoje limite i svoju cijenu”, naveo je on.

Medojević tvrdi da se nešto radikalno mora mijenjati u ekonomskoj politici i strukturi javnih finansija.

“Ovako nepogrešivo idemo k dužničkoj krizi i bankrotu javnih finansija”, napomenuo je lider PzP-a.

7 Comments
 1. ajica komentariše

  milatovicu , spajicu ,vas dvojica posebno i bojanicu pogledajte ,procitajte i uvjerite se u ove medove i brankove racunice jer ovo su cinjenice i dokazi i nista nije izmisljeno . razgovarajte ministri sa ovim iskusnim ljudima znalcima ,ne zabijajte glavu u pijesak jer oni imaju debelo iskzustvo sa ovim stvarima da se nadje najbolje resenje za drzavu . nijeste vi bogom dani da nam po cio dan solite pamet jer nije ovo ni singapur ni zapad spajicu i milatovicu i bopjanicu i otvaraj vise taj ugovor o auto putu sto ga krijete ka stara vlast . sto radi calovicka sad stevo muk i prof popovic . za koga radite vas troje . za miska perovica znamo jer se nijeste micali iz emisije naciso kod onog podmuklog petra i na reflektor i zato ste tu dje ste . nije vas narod bira. pokazite se sad . ponovo kazem i potzivam spajicu i milatovicu razgovarajte sa parelamentarnom vecinom .

  2
  2
 2. Milos komentariše

  Bravo Medojevicu. Prvi korak je da se tebi da ministarstvo finansija da kao jedan od najpametnijih ljudi u svijetu stavis Crnu Goru na mjesto vodecih svjetskih ekonomija. Da raskrinkas DPS i da ih sve pohapsis. Ne obaziri se na botove koji lazu svasta za tebe. Cinjenica je da imas podrsku svog postenog naroda koji je davno shvatio da je buducnost garantovana samo ako drzavu vodite vi i Aleksandar Vucic. Ekonomija nam je sad najbitnija a medojevic se u pare najbolje razumije. Zivi nam Nebojsa

  4
  3
 3. alf komentariše

  Treba se promijeniti premijer jer nije normalan,a onda prvo Dritanovi ministri-komiti.

  6
  1
 4. Litijas komentariše

  Zdravko i njegovi eksperti pojma nemaju.

  1
  1
 5. Boro komentariše

  Bitno da su htjeli penzije da oporezuju. ,,Stručnjaci,,…

 6. Roki komentariše

  Puno se trošilo ranije, privreda bila uništena i sve je to poslijedica neodgovornog vođenja kako unutarnje tako i spoljne politike.

 7. Hristina komentariše

  Samo pametnim vođenjem politike i jačanjem domaće privrede se ekonomija može oporaviti!

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.