Medojević: Mitropolit Amfilohije zaslužan za brijanje posljednjeg Staljinovog brka, nova vlada da demontira sistem!

11

Na sceni u Crnoj Gori nije samo puka promjena vlasti, već se radi o istorijskom momentu za stvaranje čvrstih temelja slobodne, demokratske i pravne države, a za ostvarenje tog cilja potrebne su radikalne političke i institucionalne reforme među kojima je i zabrana rada Demokratske partije socijalista (DPS) kao „političkog krila mafije“, poručio je lider Pokreta za promjene Nebojša Medojević.

Medojević je optužio predsjednika DPS-a Mila Đukanovića da će pokušati da inscenira „teške incidente“ na sjutrašenjm skupu u Podgorici i da za to optuži Demokratski front.

Crna Gora je, kako je kazao, Medojević, jedina totalitarna država koja je na izborima „koje organizuje diktator po njegovim ‘pravilima’ pobijedila diktatora“.

„To je duh slobode i otpora koji se razvio na veličanstvenim litijama i koji sam još jedino vidio u Poljskoj, kada je katolička crkva snažno podržala sindikat ‘Nezavisnost’ i kada je Papa Jovan II dao ključni doprinos za slom komunizma. Njegov govor na istorijskom mitingu, koji je održan u komunističkoj Poljskoj koja je bila pod upravom generala Jaruzelskog, završio je sa porukoma da svi Poljaci i katolici moraju biti solidarni. Ove riječi poljski narod je doživio kao otvorenu podršku sindikatu Solidarnost i njihovom vođi Lehu Valensi koji je bio u kućnom pritvoru. Svaki Poljak pamti riječi Pape Vojtile izrečene 1979. godine prilikom njegove posjete Poljskoj: ‘Ne plašite se, promijenite lice Zemlje. Naša nacija se budi, ostale nacije se bude.’ On je nadahnuo narod, koji se u međuvremenu organizovao u sindikat ‘Solidarnost’. Zbog toga je Leh Valensa izjavio da ‘papi pripada 50 odsto zasluga za rušenje komunizma’,“ kazao je Medojević.

Litije su, kako je rekao, „nadahnule naš narod i povele ga do slobode“.

„Ako je Papa Vojtila imao 50% zasluga za pad komunizma, onda makar toliko ima zasluga i Mitropolit Amfilohije za rušenje poslednje cigle iz Berlinskog zida, brijanje posljednjeg Staljninovog brka i pad poslednje komunističke vlade u Evropi. Zadatak ove Vlade je, zbog toga, istorijski. Ova Vlada mora da demontira poslednji komunistički totalitarni sistem u Evropi. Ovo nije samo puka promjena vlasti. Ovo je istorijski moment za stvaranje čvrstih temelja slobodne, demokratske i pravne države. Za ostvarenje ovog cilja potrebne su radikalne politicke i institucionalne reforme – zabrana rada DPS kao političkog krila mafije, ukidanje tajne političke policije UDBA i otvaranje dosijea, temeljna lustracija i čišćenje institucija od neprijatelja demokratije i onih koji su masovno kršili ljudska prava. Zato su opasne priče da se ništa neće promjeniti. Naprotiv. Sve će se promijeniti iz temelja“, poručio je Medojević.

Neće, kako je rekao, biti osvete, odmazde, montiranih slučajeva, lažnih suđenja i naručenih optužnica i presuda.

„Jer mi nijesmo oni. Mi smo demokrate, reformisti i vjerujemo u vladavinu zakona i nezavisnost institucija. Ali da bi institucije postajale nezavisne i snažne, iz njih treba odstraniti odmah sve one koji su radili protivustavno, protivzakonito, kršili ljudska prava i vršili progon nevinih ljudi. Posebno oni koji su po nalogu komunista progonili političke neistomišljenike i opoziciju.“

To nije osveta. To je tranziciona pravda, poručio je on.

„Zato je važno da Komunistička vlast mirno preda vlast. Ovaj put Đukanović ne smije da koristi silu, mafiju, Katnića i Medenicu, medijske poslušnike da izazove bilo kakav incident. Đukanović je dobio jasnu poruku sa važnih adresa sa zapada koje su ga od 1998. podrzavale i žmurile na stvaranje privatne države u vlašnistvu mafije. “Moraš omogućiti mirni izborni dan prebrojavanja glasova i priznati volju naroda na izborima”. I nije bilo nikakvog incidenta, nema ni prigovora DPS gubitnika na zapisnike. Sada se pojavljuju razne informacije, kako će Milo i Aco, uz pomoć UDBE i njihovih članova mafije da inscenira neke teške incidente na sjutrašnjem mitingu opozicije i da za to optuži DF“, tvrdi Medojević.

Đukanović je, dodaje, dobio još jednu poruku sa istih važnih adresa zapada da mirno preda vlast.

„Đukanović zna dobro šta znače te poruke i kakve su posljedice ignorisanja tih poruka. Ako Đukanović organizuje makar i najmanji incident i ako padne kap krvi, on automatski postaje prijetnja miru i stabilnosti u regionu i ugrožava vitalne interese zapadnih zemalja i NATO. Bilo kakvi incidenti i zloupotreba policije, mafije, UDBE, tužilastva i sudova i opstrukcija mirne tranzicije vlasti, samo će ubrzati politički kraj Đukanovića i DPS. To bi bilo ocjenjeno kao državni udar i drźavni terorizam i najkraći put za doživotnu robiju i hitnu zabranu rada DPS. Glas naroda je glas Boga. Živjela slobodna Crna Gora“, zaključio je Medojević.

11 Comments
 1. Đoko Orlandić komentariše

  Medojević je nekada drugačije govorio: „Davne 2002. godine pa pitanje da li je vjernik Medojević je odgovorio: “U crkvi sam prvi i posljedni put bio 1991. godine kada sam vidio Amfilohija okruženog paravojnim jedinicama Željka Ražnatovića. Tada mi se zgadila i Crkva i Amfilohije Radović“.

 2. Traktorist komentariše

  Svi znaju da je sotonjara četničkoklerofasisticko govedo

  1. vaso komentariše

   Tisina traktorce ustasko govjedo i po lijekoce mnogo te boli ali ce tek boljeti.

  2. Bane komentariše

   Majnune, pukli ste

 3. Traktorist komentariše

  Ja se zovem Dritan
  I mnogo sam bitan
  Mali sam i sitan
  Al’ se za sve pitam
  Srbi evo za mnom trče
  Albanski zbog mene uče
  Risto me za zdravlje pita
  I pozdravlja sa “mirdita”
  Četnici mi ruku ljube
  Da većinu ne izgube
  Zbog mene će čak na kraju
  I Kosovo da priznaju 😂😂😂

 4. Traktorist komentariše

  Rista brijač 😂😂😂😂

  1. vaso komentariše

   Trsktorce ustasko kopile obrijacemo
   te na suvo i nijeces osjetiti i to bez vazelina

 5. Darko komentariše

  Ti ces bit upamcen ko smece i los covjek
  Olos koju su mlatili dje su stigli
  Pi smrdino

 6. Docer komentariše

  Kakva je vasa demokratija I emancipacija govori podatak da 25 godina cekam da mi supruga dobije drzavljanstvo CG. Mi Srbi u bivsoj vlasti smo bili ljudi drugog reda Zamisli traktorski bolesnice da tvoje dijete dovede djevojku iz okruzenja za suprugu I da ti drzava 25 god koji slijede neda licnu kartu CG. A jos veca tuga je kada je izdaju nema pravo glasa sledece dvije god. od dana izdavanja…. to fasiti nisu radili

 7. Level komentariše

  Traktorsko GOVEČE i Darko KONJINO, este mi dobro, kako ide u DRPS-u ovija dana, ima li štogođ novo 😂😁

 8. Vasò komentariše

  Risto frizer

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.