Medojević: Crnogorska policija, ANB, tužilaštvo i sudstvo su leglo korupcije i kriminala!

2

Crnogorska policija, ANB, tužilaštvo i sudstvo su leglo korupcije i kriminala. Na ključnim pozicijama su poslušnici braće Đukanović i vojnici mafije. Oni se lako diferenciraju u odnosu na poštene službenike po svojoj imovini koja je nerazmjerna njihovim primanjima, poručio je predsjednik Pokreta za promjene i poslanik Demokratskog fronta Nebojša Medojević.

Zato se, kako ističe, zalaže za veliki reset i opšti reizbor tužilaca i sudija.

“Svi treba da prođu poligrafske i druge provjere na okolnosti uticaja DPS, veza sa organizovanim kriminalom i porijekla imovine. Vodeći kadrovi u policiji, ANB-u, tužilaštvu i sudovima iz ere vlasti braće Đukanović moraju proći ove provjere i na taj način onemogućiti njihov maligni uticaj. To je conditio sine qua non ozdravljenja ovih institucija i moralne obnove crnogorskog društva”, naveo je Medojević.

Kako je naglasio, milioneri u policiji, ANB-u, tužilaštvu i sudovima su plaćenici mafije i moraju biti odstranjeni iz sistema i predmet ozbiljnih krivičnih istraga.

“Parlament Crne Gore ne smije dozvoliti da nam mafijaško tužilaštvo, policija i ANB prijeti i ucjenjuje i tako sprečava reforme. Crna Gora je mala i svi znamo ko su mafijaši u policiji, ANB-u, tužilaštvu i sudovima. Niko u Briselu neće osporavati našu ideju da se izmjenama tužilačkih zakona oslobodimo plaćenika mafije i DPS-a. Uostalom, u Njemačkoj tužioce postavlja i razrješava Ministar Pravde. Pa niko u Njemackoj ne traži mišljenje Venecijanske komisije i EU”, rekao je Medojević.

On je naveo da je naša država je ugrožena djelovanjem jedne od najopasnijih mafija Evrope i svijeta, čiji su ključni krakovi u policiji, ANB-u, tužilaštvu i sudovima.

“I to se mora odstraniti iz našeg državnog organizma radikalnim i oštrim rezovima. Stop mafiji!  Živjela slobodna Crna Gora”, dodao je on.

 

2 Comments
 1. Ksilofon komentariše

  A jesi li prije deset dana napadao Vuksica sto smjenjuje “profesionalce” po ANBu, nesoju jedan 🙂

  Nego se ti ne sjecas sto si juce pricao a ne prije deset dana.

  3
  6
  1. Krle komentariše

   Nije otpustao nego prekomandovao. Ima razlike 😉

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.