Međunarodno plesno takmičenje u Baru: Adriatic Dance Fest predstojećeg vikenda okuplja plesače iz Crne Gore i još 11 zemalja iz Evrope

0

Adriatic Dance Fest – Bar Open, najprestižnije priznato međunarodno plesno takmičenje  u regionu u organizaciji plesnog kluba “Habanera”, održaće se u Baru u predstojećem vikendu i okupiće  plesače Crne Gore i još 11  zemalja  iz  Evrope.

Države učesnice takmičenja spored Crne Gore su:

·       Srbija

·       Hrvatska

·       Bosna i Hercegovina

·       Albanija

·       Kipar

·       Bugarska

·       Sjeverna Makedonija

·       Ukrajina

·       Rusija

·       Rumunija

·       Italija

Tako će Bar u predstojećem vikendu u sportskoj dvorani  “Topolica” ugostiti preko 1600 plesača koji će zajedno imati skoro 2300 plesnih nastupa. Takmičenje traje dva dana, 22. I 23. Juna I oba dana takmičenje počinje u 10h.  U subotu predstavti plesači perfoming arts plesnog pravca (jazz, modern & conntemorary, show dance. mažoret), a u nedelju će posjetioci imati priliku da uživaju u streett i latino plesnim izvođenjima (hip hop, brejk dance, disco show, latin show …).

Organizatori takmičenja najavili su sudijski panel od 20 nacionalnih i internacionalnih sudija. Istakli su da su se na takmičenje mogli prijaviti  takmičari svih plesnih disciplina, takmičarskih i uzrasnih kategorija koje poznaju takmičarski pravilnici Plesnog saveza Crne Gore i međunarodne plesne federacije –  IDO.

GALA NIGHT,  kao revija najboljih plesača, upriličiće se 23.juna u 21h.

Svojom tradicijom dugom 15 godina Adriatic Danc Fest je jedan od rijetkih događaja u Crnoj Gori koji ima međunarodni karakter, spaja lijepo I korisno.   Pored popularizacije plesa kao sporta ovo takmičenje utiče na  promociju ne samo Bara kao turističke destinacije, već i cijele Crne Gore. S’toga su ovo takmičenje osim Plesnog saveza Crne Gore pod čijim je okriljem, podržali :

Opština Bar,

Turistička organizacija Bar,

Sportska dvorana “Topolica”,

Kuća “Maslina”,

Agencija “Racc”,

Diskont pića “MD Mont” ,

Vrtni centar “Prima Vista”

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.