Mediji u Njemačkoj pozivaju Merkel da se vakciniše kao primjer građanima

1

Njemački mediji pozvali su političare da se vakcinišu protiv korona virusa, jer je među Njemcima vidljiva uzdržanost.

Tako je dnevnik “Bild” pozvao kancelarku Angelu Merkel da se vakciniše i time bude uzor drugima, podstičući vakcinaciju, pošto prije svega vlada nepovjerenje u vakcine “AstraZeneke”.

U pokrajini Baden Virtenberg je 309 od 100.800 dobijenih doza dato građanima, a u Brandenburgu nije iskorišćena nijedna.

“Ono što nedostaje jeste povjerenje. Potrebni su uzori za vakcinaciju, prije svega kancelarka Merkel”, podvlači “Bild”.

List podsjeća da je Merkelova najavila da će se vakcinisati kada bude došla na red, a da je iz njenog kabineta ukazano da i dalje ne odstupa od te izjave.

Zamjenik šefa poslaničkog kluba Slobodarske partije Njemačke (FDP) Mihael Tojrer ističe da bi sigurno bio pozitivan signal ako bi se Merkel i predsjednik Njemačke Frank Valter Štajnmajer javno vakcinisali.

“Bild” podsjeća da su se američki predsjednik Džozef Bajden i premijer Izraela Benjamin Netanijahu vakcinisali pred kamerama, i da te zemlje imaju daleko veću stopu vakcinisanosti od Njemačke.

Dok se političari uzdržavaju od vakcinisanja, vlada Njemačke je od 27. decembra uložila 25 miliona evra u kampanju za vakcinaciju.

(Blic)

 

1 Comment
  1. LipaLipa komentariše

    … ima i njemaca koji, oprezni, pametni, … no izgleda da nisu vecina, … slab argumenat, ma nikakav, … vikcinisali se Bajden, ovj Jevrej, … koja garancija za to, sikanje, … ma ajte molim vas, … vakcina “mamipara” velja, … bicemo sretni svi ako, samo to, … no logika, govori, nije samo to, … sto je, nije za ovaj portal, … naode, ne primajte, ono sto se zdusno nudi, … po difoltu, su to danajci, danajski darovi, … svako dobro, …

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.