Mediji tvrde: Kavčani naručili sedam ubistava škaljaraca

0

Srpski istražni organi hapšenjem Veljlka Belivuka, zvanog Velja Nevolja, obezglavili su beogradski ogranak kavačke kriminalne grupe, a nakon toga pokrenuta je istraga protiv njegovog šefa iz Crne Gore Radoje Zvicera zbog sumnja da je naručilac likvidacije koje su se dogodile u Beogradu. Navodno, ispituje se najmanje sedam zločina od 2015. godine do sada, a iza kojih se, kako se sumnja, nalazi upravo Zvicer.

“Belivuk i Miljković su, navodno, od Zvicera dobili zadatak da eliminišu najpre Ljepoju, a potom i ostale članove njegove bande. Dvojac je to i učinio, budući da je policija u Veljinoj kući u Ritopeku pronašla tragove krvi koji pripadaju upravo Ljepoji”, navodi izvor.

 

Istražni organi sumnjaju da je Zvicer naredio ubistvo “Pink pantera” nakon što je saznao da je on sarađivao s Nišlijama Petrom Jovanovićem i Milanom Brankovićem, koji su 26. maja prošle godine pokušali da ga ubiju u Kijevu.

Prvo ubistvo koje je izvršio kavački klan u Srbiji, a koje se povezuje sa Zvicerom i “kavčanima”, bila je likvidacije Gorana Radomana u februaru 2015. godine. U njega je pucano iz automatskog oružja nakon što je parkirao svoj automobil u garažu zgrade u kojoj je stanovao na Novom Beogradu.

Ovog muškarca navodno su likvidirali jer se sumnjalo da je on odgovoran za nestanak tovata kokaina iz Valensije zbog koga je počeo sukob između klanova.

U maju 2018. godine kako su sumnja, “kavčani” su naručili i ubistvo Dragoslava Miloradovića, bliskog saradnika Luke Bojovića koji sarađuje sa škaljarskim klanom. Miloradović je ubijen ispred samouslužne auto-perionice u beogradskom naselju Karaburma.

Mjesec dana kasnije, u eksploziji automobila na Autokomandi u Beogradu ubijen je Siniša Milić, takođe blizak saradnik Luke Bojovića i škaljarskog klana. Za njegovo ubistvo je nedavno podignuta optužnica protiv Darka Dulovića zbog sumnja da je učestvovao u djelu. Nalogodavci ovog ubistva nisu otkriveni, a kako se sumnja, iza toga stoji ponovo kavački klan.

Kavački klan 2018. godine izvršavao je najviše ubistava suparničkih grupa čime su jačali svoj uticaj u podzemlju. To potvrđuje i likvidacija Vladimira Poponića – Vlade Popa, koga su dvojica nepoznatih napadača upucala dok je sjedjeo u kafiću u Beogradu. Vlada Pop bio je blizak škaljarskom klanu, ali i dobar prijatelj Filipa Koraća, ključnog čoveka Luke Bojovića u Beogradu.

Kavački klan, posebno njegov beogradski ogranak, povezan je i sa likvidacijom Aleksandra Šarca u oktobru prošle godine. Na Šarca je pucano u garaži tržnog centra u Beogradu, a kako se sumnja, upravo su vođe kavčana naručile njegovu likvidaciju.

Tačno mjesec dana kasnije “kavčani” su izvršili još jedno ubistva, kada su u naselju Belvil upucali Bojana Mirkovića. Mirkovića, je prema nezvaničnim informacijama, bio član škaljarskog klana, a sumnja se da je Zvicer bio taj koji je i njegovu likvidaciju naručio.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.