Mediji: Do sada najslabiji odziv na protestima u Francuskoj

0

Francuski građanski pokret “Žuti prsluci” zabilježio je u subotu najslabiji odziv građana na protestima od početka mobilizacije tog pokreta polovinom novembra, prenijela je danas televizija BFMTV i dodala da se 21. subote zaredom okupilo 22.300 ljudi.

Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je kasno sinoć da je na teritoriji cijele Francuske bilo 22.300 ljudi od kojih u Parizu oko 3.500. Prethodne subote je bilo 33.700 ljudi, od kojih 4.000 u Parizu, a prvog dana protesta 17. novembra 282.000 ljudi.

Taj broj okupljenih osporova pokret “ŽUtih prsluka” koji obično navede veći broj okupljenih.

Francuska vlada će ove nedjelje predstaviti prve zaključke velike nacionalne debate pokrenute kako bi se riješila kriza sa protestima.

Predsjednik Emanuel Makron bi uskoro trebalo da saopšti kakve će mjere preduzeti poslije zaključaka debate.

Apolitički pokret “Žuti prsluci” protestuje od 17. novembra protiv opšte politike predsjednika Emanuela Makrona. Protesti čiji broj svake subote varira, ne jenjavaju uprkos ustupcima vlasti i Makronovoj velikoj nacionalnoj debati koju je pokrenuo da bi riješio krizu.

Protesti pokreta “Žuti prsluci” smatraju se najvećom krizom s kojom se suočava centristički predsjednik Makron od dolaska na vlast u maju 2017. godine.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.