Media centar: Brajković izabran za Ombudsmana RTCG suprotno uslovima navedenim u konkursu

0

Juče imenovani Ombudsman Radio televizije Crne Gore (RTCG) Todor Brajković izabran je suprotno uslovima navedenim u konkursu, saopšteno je iz Media centra.

Iz te nevladine organizacije (NVO) su naveli da su uslovi iz konkursa podrazumijvali da kandidati moraju imati VII 1 stepen kvalifikacije i najmanje 10 godina radnog iskustva u audiovizuelnim medijima.

„Iz biografije Todora Brajkovića se može zaključiti da je on bio sportski novinar u dnevnom listu Dan i da nema potrebnih 10 godina radnog iskustva na televiziji ili radiju. Ovo je jedna u nizu nezakonitih odluka koje je donijela većina u Savjetu RTCG na čelu sa predsjednikom Veselinom Drljevićem. Drugih pet kandidata/kandidatkinja sada mogu pokrenuti upravni spor, što će ponovo dovesti do troškova usluga advokata koje će morati da plati RTCG (odnosno građani), ali i onog što je mnogo značajnije – dalje kompromitacije Savjeta RTCG“, navodi se u saopštenju predsjednika Skupštine Media centra Dragoljub Duško Vuković.

„Na sve nezakonite radnje u RTCG ćute svi inspekcijski organi i tužilaštvo. Propisi države Crne Gore ne važe za Savjet RTCG, i to je ono što mora da brine građane/građanke“, dodaje on.

Kako su kazali, Ombudsman izabran suprotno konkursnim uslovima sada treba da razmatra prigovore gledalaca i slušalaca i da samostalno predlaže sankcije za kršenje profesionalnih standarda u programima RTCG.

„Građanima/građankama treba da bude jasno da onaj ko je izabran nezakonito nije slobodan u svom radu i uvijek će uslugu morati da vraća i plaća onome ko mu je omogućio da dužnost preuzme nezakonito. Na ovaj način se urušavaju institucije jer ne mogu obavljati svoju zakonom utvrđenu ulogu“, zaključuje se u saopštenju.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.