Mašković (SD) brani neprofesionalnost partijske drugarice u Gradskoj RTV: Otaševićeva opomena Dabović je skandalozna, NVO i međunarodna zajednica da se uključi

0

“Opomena uručena novinarki i urednici Dnevnika Gradske televizije, Bojani Dabović, od strane v.d. direktora te iste televizije, Vladimira Otaševića, u najmanju ruku je skandalozna“, ocijenio je šefa Kluba odbornika SD-LP Miloš Mašković.

„Akcija direktora Otaševića, koja se temelji na emitovanju ‘spornog’ priloga u Dnevniku, u kojem je iznesena izjava advokata Borisa Marinovića o kršenju Krivičnog zakonika Crne Gore od strane predsjednika Skupštine Crne Gore, Andrije Mandića, predstavlja očigledan pokušaj gušenja slobode izražavanja i nezavisnog novinarstva u toj medijskoj kući koja je od svog osnivanja pod velikim pritiskom režima koji je sada na vlasti“ , saopštio je Mašković i dodao:

„Riječ je o klasičnom vidu zastrašivanja i vršenja pritiska na one novinare koji hrabro i nepristrasno obavljaju svoj posao i koji ne žele da se pokore zahtjevima nove vlasti i njihovoj ideološkoj matrici“ , naveo je Mašković u odbrani bivše savjetnice Ivana Brajovića.

Kako je istakao Mašković,  ovakvo postupanje predstavlja jasan signal svim nezavisnim novinarima da će svako ponašanje koje nije u skladu sa željama novog rukovodstva biti rigorozno kažnjavano. Pozvao je upomoć NVO sektor i međunarodnu zajednicu.

„Važno je istaći da opomena izdata novinarki Dabović nema nikakvo pravno utemeljenje. Pozivam sve relevantne institucije, nevladine organizacije, prije svega Sindikat medija Crne Gore, ali i međunarodnu zajednicu da se uključe i pruže podršku svim novinarima koji se suočavaju sa ovakvim vidom represije, te da zajedno radimo na zaštiti slobode govora i nezavisnog novinarstva” , zaključio je Mašković.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.