Martinović: Izbori u jednom danu smanjuju zloupotrebe i relaksiraju građane

0

Poslanik Demokrata Vladimir Martinović naveo je da je održavanje lokalnih izbora u jednom danu jedno od rješenja koje su Demokrate predložile u okviru prethodnog odbora za sveobuhvatnu izbornu reformu.

“Ističem da je to dio evropskih standarda i razvijenih demokratija, što naša partija u potpunosti podržava.
pored ekonomičnosti, smanjenja mogućnosti zloupotreba, izbori u jednom danu relaksiraju građane od čestih izbornih proces”, dodao je on.

Martinović ocjenjuje da se učestalim izbornim procesima  ekstremizuju političke prilike, podgrijava atmosfera čime se suštinske socijalne i ekonomske teme guraju u drugi plan

“Uvjeren sam da će novi Odbor za izbornu reformu prihvatiti ovakvo rješenje i da će se uskoro obezbijediti da Crna Gora ima lokalne izbore u jednom danu uz sve modalitete, i rješenja za eventualna skraćenja mandata, što smo takođe ranije prezentovali. Da bi izborna reforma bila u potpunosti sprovedena, neophodno je da budu izmijenjeni i zakoni o biračkom spisku. Promjene će zahtijevati i temeljan rad na uređivanju biračkih spiskova koji su do sada bili jedan og glavnih problema prilikom sprovođenja fer i poštenih izbora”, navodi on.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.