Marku Laševiću 13 godina robije zbog ubistva Momira Zečevića

0

Sudija podgoričkog Višeg suda Vladmir Novović izrekao je juče Marku Laševiću presudu od 13 godina zatvora zbog ubistva druga Momira Zečevića u Podgorici.

“Marko Lašević osuđen je na jedinstvenu kaznu zatvora od 13 godina i dva mjeseca za dva krivična djela, krivično djelo ubistvo i krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija”, kazala je za Dan portparolka podgoričkog Višeg suda Aida Muzurović.

Dvadesetsedmogodišnji Momir Zečević koji je ranjen u Ulici Iva Mažuranića 27. oktobra 2017. godine, u blizini restorana „Tri bora” na Zlatici, preminuo je od zadobijenih povreda.

Kako je tada saopšteno iz Uprave policije, hice iz vatrenog oružja u njega je ispalo Marko Lašević, za kojim je policija tada intenzivno tragala.

Prema istrazi, Lašević je nakon prepirke pucao iz pištolja na Zečevića pogodivši ga u glavu, nakon čega je pobjegao tada u nepoznatom pravcu.

Njih dvojica, prije ovog slučaja, bili su u prijateljskim odnosima.

Na saslušanju nakon ubistva okrivljeni je kazao da nije imao namjeru da ubije Zečevića, koji mu je, kako je kazao, inače bio prijatelj od djetinjstva, i da je slučajno potegao obarač.

Dodao je da ga je Zečević više puta zvao da mu pozajmi novac, što on nije htio.

Lašević je kazao da mu je Zečević došao ispred kuće, gdje je nastala svađa kojoj je prisustvovala i rodbina okrivljenog, nakon čega su izrečene teške riječi, te je Lašević izvadio pištolj i Zečevića udarao po glavi.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.