Marković: Prava studenata ne smiju biti samo tema izborne politike

0

“Danas, dok obilježavamo Međunarodni dan studenata, pored regularne čestitke, želim da se osvrnem na neka od ključnih pitanja koja opterećuju studente, kako u Podgorici, tako i u drugim gradovima.  Nedostatak tople vode petkom, subotom i nedeljom stvara izazove za svakodnevni život studenata. Ovo nije samo nezgodan incident, već kontinuirani problem koji ugrožava osnovne uslove života i učenja za mnoge mlade ljude. To ne samo da ometa njihovu higijenu i udobnost, već može imati i ozbiljne posledice po njihovo zdravlje i dobrobit. Rešavanje ovog problema zahteva hitnu akciju i pažnju nadležnih institucija kako bi se osiguralo da svaki student ima pristup adekvatnim uslovima života tokom cijelog nedeljnog rasporeda”, saopštila je Jovana Marković Predsjednica Foruma mladih SDP.

Ističe da su još jedan gorući problem jesu kašnjenja u isplati studentskih kredita i stipendija koja ugrožavaju finansijasku stabilnost studenata.

“Mnogi mladi ljudi oslanjaju se na ove finansijske podsticaje kako bi mogli da nastave svoje obrazovanje i ostvare svoje akademske ciljeve. Kašnjenje u isplatama stvaraju dodatni stres.Stoga je od vitalne važnosti da se ovim pitanjima posveti veća pažnja i resursi kako bi se obezbjedili adekvatni uslovi za sve studente. Pristup toplom tušu i pravovremena isplata studentskih kredita i stipendija ne smiju biti luksuz, već osnovno pravo svakog studenta. Ovo je poziv nadležnim institucijama da prepoznaju hitnost ovih problema i preduzmu konkretne korake ka njihovom rešavanju, čime će se stvoriti bolji uslovi za sve mlade ljude koji teže znanju i napretku”, kazal je Marković.

Ističe da je važno naglasiti da prava studenata ne smiju biti samo tema izborne politike, već konkretni cilj svake odgovorne vlade. Mladi su stub budućnosti, te im je potrebna podrška i pažnja kako bi ostvarili svoje potencijale.

“Ovom prilikom pozivam sve studente da budu aktivni i da se bore za svoja prava, jer samo zajedno možemo stvoriti bolje uslove za sve nas. Srećan Međunarodni dan studenata”, kazala je Marković.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.