20. 10. 2018. - 0:34

FLEŠ

Marković: Parlament je mjesto za dijalog

Zamjenik predsjednika Demokratske partije socijalista Duško Marković pozdravio je odluku Demokrata i URA-e sa jučerašnje konferencije za štampu u kojoj su izrazili spremnost da u okviru parlamenta rade na važnim pitanjima za proces integracija, na temelju posvećenosti EU vrijednostima i principima. On je pozdravio i već donijetu odluku ostalog dijela opozicije da se vrati parlament.
“Sva pomenuta pitanja su aktuelna i važna u cilju jačanja političkog sistema, demokratije i napretka zemlje, kao i za evropsku budućnost Crne Gore, što je konstatovano i u izvještaju o napretku Evropske Komisije za Crnu Goru. DPS je spremna da radi na implementaciji ovih pitanja kroz uspostavljanje posebne radne grupe u okviru Parlamenta kao jedinog mjesta za takav dijalog. Smatramo da je to pravi način, kao što je to uvijek bio stav Vlade i DPS, da se o svim važnim pitanjima razgovara u okviru institucija”, jasan je Marković.
On je poručio da je politička stabilnost koju Crna Gora ima temelj da u parlamentu, kroz konstruktivan dijalog, u zajedničkom interesu i uz učešće svih parlamentarnih partija, rade na napretku zemlje, bez obzira na razlike, za dobro građana Crne Gore.

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *