Marković odgovorio Vladi: “Mi ćemo priznati da smo krivi za sve, a vi priznajte da ste nesposobni”

3

Bivši premijer Duško Marković je reagovao na današnje tvrdnje Vlade i Ministarstva zdravlja koji su istakli da je za epidemiološku situaciju u Crnoj Gori odgovorna prethodna vlast. Marković je kazao da će potpisati da” smo mi krivi za sve, a vi priznajte da ste nesposobni i pozovite znalce iz nekadašnjeg NKT da zaustavimo nekontrolisano širenje zaraze i spriječimo umiranje ljudi. On je poručio ministarki zdravlaj Jeleni Borovinić Bojović da je vrijeme da bude ljekar, a ne politički aktivista.

“Vlada koju sam predvodio angažovala je sve raspoložive resurse u borbi sa epidemijom COVID19. Učinci odgovornog djelovanja u cilju očuvanja zdravlja i života ljudi su mjerljivi i dostupni u statističkim podacima. Na primjer: broj umrlih na dnevnom ili mjesečnom nivou trostruko je veći otkako ste preuzeli Vladu, a trebalo je da preuzmete ne samo vlast nego i odgovornost za građane!”, naveo je Marković.

Prema mjegovim riječima pri odabiru onih koji znaju voditi krizni menadžment, nijesu se vodili partijskom pripadnošću, već su građani Crne Gore imali profesionalce na prvoj liniji odbrane od smrtonosnog virusa.

“Jer nema Crna Gora viška života, i svaki joj je jednako vrijedan! I dok su tri mjeseca čelnici nove većine vodili bitku za fotelje, prethodna Vlada u tehničkom mandatu predano je nastavila bitku za svaki život. Upravo tada se zaključuju ugovori za COVAX program i uplaćuje gotovo 800.000 dolara avansa za nabavku vakcina”, zaključio je Marković.

3 Comments
 1. Ime komentariše

  Pitaj tvog Predßednika kako si bio sposoban i kako te nagradio! Naučio si da dižeš dva prsta i da se klanjaš Krstu Popviću. Mojkovac ti to neće oprostiti. Imao si šansu da prezumeš liderstvo u DPSu ali nisi imao hrabrosti da se oduprwš Milu.

  5
  2
 2. MIKI komentariše

  Vidi ti to, sa Krivokapicem, jer mi Srbi nemamo veze sa ovom ambasadorskom vladom.Mi imamo svoga posla u Staru Hercegovinu.Srbi za Srbe, svi za Srpski Niksic.p.s.ne nasjedajte na prevaru zvanu Daka Davidovic.

  3
  1
 3. Rodjo komentariše

  Sram te bilo. Sve ste pokrali, opustošili i sad treba da je neko čarobnjak. Nemoguće je nešto stvoriti ni iz čega, to je 7 razred osnovne škole. Svaki dan osaminju afere u kome su glavni akteri lopovi iz dps a. Vas sve treba u spuž pa tamo priznajte.

  5
  1
Ostavite Komentar

Your email address will not be published.