Marko Milačić potvrdio: Partija nakon praznika

0

Novinar i čelnik “Otpora beznađu” Marko Milačić kazao da je izrada partijskih ataka u toku i da je plan da sve bude okončano nakon novogodišnjih i božićnih praznika. Kazao je da će spoljnopolitički prioritet partije biti uspostavljanje odnosa sa Srbijom i Rusijom..
“Dvije vjekovne crnogorske konstante – odnosi sa Srbijom i Rusijom – taj kod petrovićevske Crne Gore, ti temelji našeg njegoševskog bića, drmaju nam se pred očima. Nije to opasno samo za pravoslavce, taj naopaki i patološki, destruktivni odnos prema Beogradu i Moskvi, to je opasno po sve narode Crne Gore”, rekao je Milačić.
Dodaje da u novijoj crnogorskoj istoriji ne postoji slična partija “koja će se zalagati za naše vjekovne ideale, ali na jedan savremen i pristojan način”.
“Da li u Crnoj Gori postoji partija, dominantno mladih i neistrošenih ljudi, moderna i savremena, koja osim ekonomskog preporoda ima petlje da poruči da moramo čuvati srpski jezik, paziti kanonsku Srpsku pravoslavnu crkvu, brinuti o porodici, tradiciji, identitetu, i sve to u najboljem maniru građanske politike, građanske Crne Gore. Takvo nešto ne postoji, a duboko sam ubijeđen da je to ono što je ovoj zemlji najpotrebnije. Nova era opozicione politike”.
Kazao je da očekuje podršku od svakoga kome je stalo do sebe.
“Od onih ljudi koji žele ne samo da imaju, već i da budu. Od svih onih koje ljuti kulturni inžinjering koji se bez anestezije sprovodi na duši ove zemlje. Od roditelja koga boli što mu djeca u školi uče falsifikovanu istoriju. Od majke kojoj se pred očima, ekonomski i društveno, rastače porodica. Od studenta koji neće da trpi ovaj bezlični i opasni ratno-huškački globalni poredak zasnovan na nepravdi. Od onih koji žele nove i neukaljane ljude u politici, koji će ponijeti vjekovnu ideju. Od onih koji vape za novom kulturom politike. Od onih koji u politici žele otvorenu misao i intelektualni duh, a ne dogmu i sektu. Od svih koji se osjećaju prevarenim, obeshrabrenim, obespravljenim, poniženim, opljačkanim”.
(vijesti.me)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.