Marjan negirao ubistvo Jugoslava Cvetanovića

0

Podgoričanin Marjan Vujačić (35) negirao je u pred Višim sudom u Vranju da je ubio Jugoslava Cvetanovića Jugeta (31), rođenog brata Saše Cvetanovića, osuđenog za ubistvo Nikole Bojovića. Početak glavnog pretresa zakazan je za 10. mart, kada će Vujačić dobiti priliku da detaljno iznese odbranu, pišu Novosti.

Jugoslav Cvetanović ubijen je sa više hitaca u leđa u noći između 26. i 27. septembra 2017. godine, u strogom centru Vranja, na ulazu u haustor zgrade “Lepa Brena”. Dokazi prikupljeni tokom istrage upućivali su da je mlađeg Cvetanovića likvidirao profesionalac i da je stradao kao žtrtva osvete.

Njegovom bratu Saši, nedavno je Apelacioni sud u Beogradu potvrdio kaznu od 35 godina zatvora, kao neposrednom izvršiocu ubistva Nikole Bojovića. Saša je strahovao za Jugoslavljevu bezbjednost, pa je svojevremeno, dok je trajalo suđenje za Bojovićevo ubistvo pred Specijalnim sudom zahtijevao da ovaj bude saslušan “dok je još živ”.

I sam Jugoslav je strahovao od osvete. Za razliku od Saše, koji je od rane mladosti bio privođen zbog krađa, provala i tuča, Juge, kako su ga u Vranju zvali, nije krenuo istim stopama. Svi koji su ga poznavali vjeruju da je stradao kao nevina žrtva.

Policija je nakon Vujačićevog hapšenja u Novom Sadu prošle godine, saopštila da je on osumnjičen za još tri ubistva, od kojih su dva počinjena u Crnoj Gori, a jedno u Holandiji. Sumnja se da je povezan sa likvidacijama Veselina Kalezića u novembru 2018. i Mila Ilića, prošle godine u Podgorici.

Policija je Marjana označila kao osobu blisku “škaljarskom klanu”, a ubijene Kalezića i Ilića suparničkom “kavačkom”. Takođe, postoje indicije da je u Amsterdamu likvidirao još jednog Vranjanca, Gorana Tasića Gokčeta.

Početkom decembra prošle godine, Posebno odeljenje za borbu protiv korupcije Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu, podiglo je optužni predlog protiv Marjana Vujačića zbog falsifikovanja isprava. On je šest mjeseci ranije uhapšen zbog sumnje da je koristio lažne isprave na ime Miloš Begović, a lisice na ruke tada su stavljene i dvema službenicama MUP, koje su mu, navodno, za 1.500 evra izdale falsifikovana dokumenta.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.