MARIJA ANTOANETA NA DRAČU

0

Piše: SIBIN

Sistematsko stvaranje siromaštva kako bi se istakla – vještačka klasa, izolovano društvo koje je – kapitalistička karikatura. Sam – autfit – Medenice Vesne savršeno ilustruje predstavu koju je vrh DPS-a imao o sebi.

Sjećamo li se eks-rektorice Radmile i torbice od 900€, sa kojom je prvog radnog dana ušetala u Rektorat? Toliko o tome koliko se ovdje – znanje doživljava kao moć.
Da me lijepe duše ne bi optužile kako sam mizogin, skrenuću vam pažnju da katkad pogledate vesninog branioca, tip kao da je sišao sa neke – rokoko tapiserije – u stilu ćosavog plemića koji se vraća iz lova na vjeverice. Čini se da u krevet odlazi ne skidajući ručno izvezen pulover, kao da je modni instruktor, a ne advokat.

Višedecenijsku prvu damu su marginalne gospođice kitile komentarima: „GospoDŽetina!“ jer ni na protest nije mrdnula bez Luj Viton krpice ili prsluka ili torbice. Zamislite Mariju Antoanetu na Draču ili na Vrela Ribnička, da, vizualizujte tu bizariju u kojoj je kontrast kapitala dostigao ejakulaciju.

Ukratko: to je bio vrh zatvorenog DPS-a nasukan sa svojom moći u ovoj provinciji!

 

(Mišljenja i stavovi objavljeni u rubrikama „Drugi pišu“ i „Kolumne“ nisu nužno i stavovi redakcije portala „Borba“)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.