MANS batina Druge familije: Prevarili narod za račune za struju, ćute o progonu Crkve, ni da zucnu o milionskim utajama!

4

Svjedoci smo prethodnih dana, besomučne kampanje NVO organizacije MANS, produžene ruke Druge familije, koju vode protiv prvog čovjeka Budve Marka Bata Carevića. Epohalno otkrivaju, gle čuda, dvije godine pošto je stupio na dužnost, a pola godine pred isteka njegovog mandata, o njegovim navodnom malverzacijama oko državnog zemljišta. I baš to “istraživanje” poklapa se u jeku narodnih protesta protiv nakaradnog Zakona o slobodi vjeroispovijesti. A koje u Budvi predvodi Carević. Ako to nema veze, gdje je MANS bio prethodne dvije godine. Ili ranije, prije nego je Carević izabran za predsjednika Opštine.

Samo bi naivni i neznaveni, a takvih u Crnoj Gori odavno nema, shvatili i mislili da je sve ovo slučajno. MANS odavno ne radi ništa slučajno i uvijek je tu da razigra za Drugu familiju, i da naravno od toga svega i Prva familija ima itekakve koristi.

Da krenemo redom. Sjetićemo se svi kako nas je MANS izigrao 2012. godine kada su poveli narod u proteste protiv poskupljenja struje. Kada se dostigla kritična masa i kada je narod masovno izašao na ulicu, MANS se povukao i ostavio narod na cjedilu. Malo ko danas može da povjeruje da se to slučajno desilo. Jasno je da su željeli da manipulišu narodom, a kada su shvatili da bi sve to moglo dovesti do promjene vlasti, oni su se povukli. I danas ti i takvi nekome drže slovo o opozicionarstvu. I danas mi treba da vjerujemo onima koji su nas već jednom izigrali, za račun Prve i Druge familije.

Ne ulazeći u odbranu Bata Carevića, jer nas taj dio ne zanima, ali želimo da ukažemo na selektivan pristup MANS-a. Interesantno nam je da se MANS nikada nije bavio divljom gradnjom u Podgorici, uzurpacijom državnog zemljišta ovdašnjih tajkuna DPS-a. Ili bar ne u ovolikoj, istraživačkoj djelatnosti. Brdo Gorica i gradnja stambenih objekata ih mnogo ne zanima. Čudno zar ne, da MANS ne interesuje divlja gradnja tajkuna koji na državnoj zemlji grade stambene zgrade za preprodaju. Najviše “divljih” objekata je u Podgorici-15.347, zatim u Baru-5.524 i Ulcinju 4.895, a najmanje u Plužinama 10, Andrijevici 44 i Danilovradu 200. Podaci Uprave za nekretnine pokazuju da 932 objekta nemaju upotrebnu dozvolu, te da ih je 2.457 sa prekoračenjem dozvole. I nijedan od tih slučajeva ne zanima MANS. Čudna neka selekcija, “zaštitnika” Zakona!

Taj isti MANS, ne želimo da ulazimo u nikad razjašnjene afere čiji su akteri bili i ljudi iz te organizacije, ne zanima ni rad Poreske uprve Crne Gore. Insajder Dejan Lakić je mjesecima iznosio teške optužbe, sa konkretnim dokazima, o milionskim malverzacijama Prve i Druge familije. Čak i na račun Aca i Blaža Đukanovića i Edina Kolarevića. Kao i na račun onih s kojima MANS dijeli političku ideologiju. A u MANS-u muk na sve te dokaze. Ni da pisnu o tome, a ne da ne daj Bože, naprave neko istraživanje i neku šemu kako je država opljačkana od strane Prve familije i Druge familije. Ili kako je utajen milionski porez.

Naravno, MANS ćuti i na progon Srpske pravoslavne crkve. Ćute na otimanje svetinja. To ih ne interesuje. Za dva mjeseca koliko vjerni narod, desetine hiljada građana, njih preko 250.000, mirno i dostojanstveno protestvuje širom Crne Gore, od MANS- ne čusmo da se oglase tim povodom. Vjerovatno da se ne zamjere gazdama, jer grant je ipak grant. Ne smiju da se zamjere ni DPS-u, ali smiju da napadaju one koji su protiv DPS-a. I to par mjeseci pred izbore.

Ćute o progonu SPC-a, ćute na “legalnu“ gradnju tajkuna DPS-a, ćute o malverzacijama Prve i Druge familije oko utaje poreza, ćute o Poreskoj upravi, ćute na milionski oprost poreskog duga njihovih medijskih partnera iz Druge familije… I sad treba da vjerujemo u iskrene namjere prilikom napada na Marka Carevića, u jeku odbrane imovine SPC i pola godine pred izbore.

I na kraju da završimo s MANS-om, Njegoševim stihovima:

“Spuštavah se ja na vaše uže,

Umalo se uže ne pretrže;

Otada smo viši prijatelji,

U glavu mi pamet ućeraste.“

4 Comments
 1. Putin komentariše

  Znaci Bato predvodi litije u Budvi, a ja mislio Crkva ! Dobro ste mi rekli da ne idem vise.

  8
  38
  1. Serbona komentariše

   Putine: toboze ga nisi primijetio do sad u koloni izA crkvenih zastava? A nisi, jer ni ne ideš na litije

   34
   1
 2. MaxWolf komentariše

  Takvi nam i ne trebaju, Svako bira kom će Carstvu da se pokloni, Dal će Bogu il djavolu večno služiti

  30
 3. Bonja komentariše

  Bračni par Markovic je prljava prevara režima i pojedinih spoljnih centara moći.Materijalno zavisni od nalogodavaca oni su i ucijenjeni. Poslije snimka s dalmatincima oštrica kritike je otupjela a grantovi značajno niži !Navika života na visokoj nozi ostala.

  5
  2
Ostavite Komentar

Your email address will not be published.