Mandić: Rekonstrukcija Vlade mogla bi da bude 19. ili 20. jula, otvorena vrata i za BS

0

Rekonstrukcija Vlade mogla bi da bude tokom naredne sedmice, 19. ili 20. jula, eventualno do kraja mjeseca.

To je saopštio predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić, inače lider Nove srpske demokratije.

Mandić je rekao da bi se proširenje izvršne vlasti moglo desiti na sjednici Skupštine, u okviru tačke izbor i imenovanja, a na kojoj će se razmatrati i inicijativa za razrješenje ministra pravde Andreja Milovića.

„To zavisi sada od premijera. Treba da se dogovorimo kada će ta tačka doći na dnevni red. Vjerujem da će biti brzo, a ja bih volio da to bude u toku naredne nedjelje. Optimalno, to je 19 i 20. jul“, izjavio je Mandić, prenosi RTCG.

Vlada će, kako je naveo Mandić, biti proširena, pa će pojedini resori pripasti dijelu parlamentarne većine koja je do sada manjinski podržavala izvršnu vlast.

„Novoj srpskoj demokratiji po koalicionom sporazumu pripada Ministarstvo prosvjete, Ministarstvo prostornog planiranja urbanima Ministarsvo turizma. Kolegama iz naše koalicije DNP pripada mjesto potpredsjednika Vlade i mjesto Ministra saobraćaja“, kazao je Mandić.

Iako nije potpisnica sporazuma, vrata parlamentarne većine otvorena su za Bošnjačku stranku, poručio je Mandić.

No, činjenica da ta partija na lokalnom nivou vlada sa DPS-om može biti ograničavajući momenat.

Zato parlamentarna većina, kako je naveo Mandić, ima uslov.

„Postoji zahjtev parlamentarne većine da se oni rastanu sa DPS-om koji je opozicija i najjača opoziciona stranka, i tako postanu dio buduće vlade. Ne možemo mi kao parlamentarna većina biti u koaliciji sa DPS-om preko jednog koalicionog partnera“, zaključio je Mandić.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.