Mandić: Nedovoljna podrška koju Krivokapić, Abazović i Bečić daju jedan drugom – to je 14 poslanika

25

Demokratski front je iznenađen zajedničkim saopštenjem crnogorskog premijera Zdravka Krivokapića, potpredsednika vlade Dritana Abazovića i predsjednika skupštine Andrije Bečića, naročito zbog toga što ova tri zvaničnika obavještavaju parlamentarnu većinu koja ih je izabrala da daju podršku jedni drugima, kaže jedan od lidera DF Andrija Mandić.

Podrška koju Krivokapić, Abazović i Bečić daju jedan drugom nije dovoljna, da bi ostali na funkcijama, moraju da imaju podršku najmanje 41 poslanika Skupštine Crne Gore, naglašava za Sputnjik Mandić.

„Ovog trenutka, ta trojica političara koji pokrivaju najvažnije funkcije u Crnoj Gori imaju podršku samo 14 poslanika. U svakoj drugoj zemlji, sa tako malom podrškom, oni bi podnijeli ostavke ili bi tražili rešenje kako da dođu do podrške 41 poslanika, a ne da nas putem medija obavještavaju kako podržavaju jedni druge i misle da je to najbolje rešenje“, kazao je Mandić za Sputnjik.

Situaciju u kojoj najveći dio parlamentarne većine, tačnije poslanici Demokratskog fronta, bojkotuje rad parlamenta, Mandić ne naziva pat pozicijom, već žalosnom pozicijom „u kojoj neko ko vodi vladu i neko ko vodi parlament nema parlamentarnu većinu, a i dalje želi da ostane na tim mjestima“.

U sadašnjoj situaciji, dodaje naš sagovornik, bilo bi prirodno da se bira nova vlada i da volja većine gospodari.

„Ovdje imamo teror manjine. Manjine koja broji četrnaest poslanika i koja teroriše ogromnu većinu, obavještavajući nas da se to njima mnogo dopada i da bi trebalo da poštujemo njihove želje, da bi trebalo da sačuvamo njihove privilegije“, konstatuje Mandić.

Koalicija okupljena oko Demokratskog fronta, koja čini više od dvije trećine parlamentarne većine pokušaće da rešenje za izlazak iz krize nađe na sastanku lidera parlamentarne većine zakazanom za četvrtak, a ako do rešenja ne dođe, najbolje je pitati građane šta misle o svemu, zaključuje Mandić.

Krivokapić, Abazović i Bečić oglasili su se zajedničkim saopštenjem povodom, kako su naveli, načina za rešavanje trenutne političke krize u Crnoj Gori. Oni su se izjasnili protiv rušenja Krivokapićeve vlade i raspisivanja novih izbora jer je Crnoj Gori potrebna stabilnost uz neodložno sprovođenje korenitih reformi, stoji u saopštenju.

U saopštenju se ističe da je izborna pobjeda od 30. avgusta prošle godine iznad svih ličnih i partijskih interesa, a da je sporazum od 8. septembra o formiranju vlade uspostavio politički okvir koji i ubuduće ostaje neupitan.

„Svako rešenje za izlaz iz trenutne političke krize mora uvažavati međusobne razlike konstituenata vlasti o pojedinim pitanjima koja su proteklih mjeseci aktuelizovana djelovanjem dijela parlamentarne većine i bivše vlasti“, navodi se u saopštenju.

Prema mišljenju Krivokapića, Abazovića i Bečića, buduće djelovanje Vlade treba da bude usmjereno na četiri teme: ekonomski razvoj, pridruživanje države Evropskoj uniji, borbu protiv korupcije, organizovanog kriminala i reformu izbornog zakonodavstva. Na kraju, trojica zvaničnika ističu da je svako uplitanje inostranog faktora u rešavanje unutrašnjih pitanja koja se tiču države Crne Gore neprihvatljivo.

25 Comments
 1. Коле komentariše

  Sve razumijem, ali zašto pijanoj budali ustupiste mjesto – ne.

  1. Novak komentariše

   Neka izadje ovo govno na izbore, i neka bide nosilac liste. Kakav gmaz…

 2. sreten komentariše

  Birajte novu vladu,imate ogromnu podršku u narodu.Podrška!

 3. Nevena komentariše

  Dosta se trpjelo. Krivokapić svakodnevno pravi greške. Treba izabrati novog mandatara.

  1. Ksilofon komentariše

   Pa neka izaberu. DF i DPS zajedno imaju vecinu u parlamentu pa neka izaberu svoju vladu.

   1. Filip komentariše

    Sifone oladi,nakačio si se kao krpelj smradu jedan.

   2. Q komentariše

    Neka ta gacad sad vidi sto znaci sa DPS-om proglasavati srpski narod za genocidan,sad nek dostojanstveno prihvate kaznu ili sto je najvjerojatnije oni dostojanstva nemaju.Koliko dugo DF je pozivao Krivokapica na razgovor dogovor i kakose taj gmaz ponasao,kao Bogom dan da radi sto se njemu prohtije.Od formiranja vlade sta je ta vlada ucinila,apsolutno nista.RTCG netaknut kadrovi DrPS-a nedirnuti,popis stanovnistva sabotiran od vlade,zakon o drzavljanstvu sabotiran od vlade,temeljni ugovor sabotiran od vlade,ciscenje biracki spiskova sabotirano od vlade,zamjena direktora iz DPS-a sabotirano od vlade i nakon svega ova vlada trazi i dalje podrsku !!? Krivokapic,Becic i Abazovic su Crnu goru odgurnuli od Srbije vise nego DPS ikad a i neonacisticke pokrete kao komite i patrijote mjeso da hapse nesposobni ministar policije stiti i nedozvoljava da se hapse!Katastrofa !

 4. Jovana komentariše

  Najviše glasova je osvojila koalicija ZBCG i najviše je trebala da zastupa volju naroda, ali se to nažalost nije desilo. Vidimo sad do čega su nas doveli Krivokapić, Bečić i Abazović.

  1. Dejan komentariše

   Pa ZBCG je i dobijo mandatara. Izborna volja i demokratski principi su ispostovani. Problem je sto su na celu liste dobili covjeka sa zadatkom da im posjece glave.

 5. Marko komentariše

  Taj trio fantastiko koji se međusobno podržava prekršio je svaki dogovor i ide protiv volje naroda. Narodna volja je da većinski vlast trebaju da vrše poslanici koalicije ZBCG, a njih ni na mapi.

 6. Jana komentariše

  E neka sad neko kaže da se DF nije najviše žrtvovao. Prvo su svu vlast prepustili kako se ne bi iznevjerila volja građana, a sad kad se sve polako ruši, nađe se neko njih da optužuje. E pa gospodo, kucate na pogrešna vrata.

 7. Filip komentariše

  Mi nismo glasali za to da se Krivokapić, Bečić i Abazović konsultuju sa stranim ambasadama i da se konstantno „vuku“ po Evropi, nego da sjede u CG i rade u korist njenih građana. Vidjeli smo kako su nam pomogli ovi do sad što su vršili konsultacije po Evropi.

 8. Sanja komentariše

  Ako nećete da poštujete narodnu volju, onda vam je najpoštenije da date ostavke. Ne možete iz svih dogovora izopštavati koaliciju ZBCG, koja je najveći konstituent vlasti!

 9. Jelena komentariše

  E blago njima sa njima samima. Kako se podržavaju, do prve prilike. Čvrsto su se uhvatili za vlast, ali ne znaju da im je narod dao podršku i da im narod tu istu podršku može i oduzeti.

 10. Nikola komentariše

  Mislili su njih trojica da sami mogu da igraju utakmicu, ali utakmica se ne igra bez glavnih igrača. Ne treba im više popuštati. Ili treba podijeliti vlast kako je narod glasao ili ići na nove izbore!

 11. Goran komentariše

  Podržavaju se da bi sačuvali svoje privilegije. Dogovor ili novi izbori!

 12. Ranko komentariše

  Treba neko da javi velikoj trojci da je koalicija ZBCG osvojila najviše glasova i da nekako vide da ih „ubace“ u vlast da rade u korist građana koji su ih glasali ili da se spremaju za nove izbore, pa da vide kako će proći. Nećete se više igrati sa nama. U koaliciji ZBCG ima odličnih ljudi i stručnjaka koji bi radili bolje od ovih eksperata Zdravkovih.

 13. Micko komentariše

  Vidite li vi koja je vrucina?? Sta se neidete malo rashladit na jezero. Pustite politiku. To za vas vise nije da se śjekirate.

 14. alf komentariše

  MANDICA ZA PREMIJERA !Ne dozvolimo da nam Vijesti ili neko drugi iz neke ambasade natura palfremijera.

 15. milos komentariše

  Mandica za premijera. Jedini koji nije izdao. Dragi Andrija, djeca ti da Bog da bila zdrava onoliko koliko istinu pricas i koliko si posten. To ti zelimo svi tvoji podrzavaoci. Zivio nam 100 godina.

 16. Kontra Revolucija komentariše

  Mene samo cudi kako ih trpe genosen iz njihovih partija posle totalnog gubljenja rejtinga !.
  Kako URA ne skine Abazovica ili Demokrate Becica !.
  Oni su rak rana sopstvenim strankama postali !.
  Imace URA uskoro 2% a Demokrate 5% glasaca ako ova dvojica skandalaca budu dalje na celu njihovih partija !.

  1. Micifuz komentariše

   Ura 7% demokrate i profa 20-23% da si mi zdravo pekmezar… sad ce anketa za koji dan

 17. Коле komentariše

  Problem je što je došlo do toga da Krivokapić vodi takvu politiku, da će za svaku odluku i ati podršku DPSa. Preuzeo je program DPSa u potpunosti i imaće Milovu podršku dok god ga ovaj štiti. Vrana vrani oči ne vadi.

 18. Micifuz komentariše

  Pa ajte na izbore pa se izmjerite četnici! Ako predjete 28% ja odma selim iz drzave. Nemate sanse jer je narodu dosta izdajnika,tudjih sluga i lopivčina . Druga strana dps slike ste vi. Svaki dinar sto su vam slali 2006 z Koljenica partije su pokrali i tukli se poslije 2 godine oko ljušture sto je ostala. Pravi pekmezari iz 43,masne brade i ukaljan obraz. Ko ono kad su vas tovarili 43 da nksite teret jer za puške nijeste,znas ono na Sutjesku…

 19. Cellamare Giuseppe komentariše

  Ovih 14 vrijedi koliko i tvojih 27. Mozes samo da im dunes pod rep.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.