Mandić i Knežević idu na sahranu patrijarha Irineja

6

Lideri Demokratskog fronta Andrija Mandić i Milan Knežević prisustvovaće sjutra sahrani patrijarha srpskog Irineja u Beogradu, saznaje Pobjeda.

Patrijarh Srpske pravoslavne crkve Irinej biće sahranjen u nedjelju u beogradskom hramu Svetog Save.

Vjernici se danas u Sabornoj crkvi u Beogradu opraštaju od patrijarha u međutim, prema fotografijama, rijetko ko od građana ima masku, a cjelivaju krst i pokrov koji se nalazi iznad patrijarha Irineja.

Tijelo patrijarha Irineja u Sabornoj crkvi: Građani ljube kovčeg i krst, ne nose maske

– Sveti arhijerejski sinod Srpske pravoslavne crkve (SPC) saopštio je da će se tokom molitvenog ispraćaja patrijarha Irineja, koji će biti održan u Sabornom hramu Svetog Arhangela Mihaila i u Spomen-hramu Svetog Save na Vračaru, SPC striktno pridržavati mjera koje su zbog epidemiološke situacije u propisali nadležni državni organa – navedeno je u saopštenju.

Irinej je juče preminuo od zdravstvenih kompikacija izazvanim koronavirusom u vojnoj kovid bolnici „Karaburma“ u Beogradu . On je 4. novembra hospitalizovan nakon što je utvrđeno da je pozitivan na koronavirus.

6 Comments
 1. Misliti crnogorski komentariše

  Hoce li povesti Daku?🤣😂🤣😂

  7
  16
 2. Ksilofon komentariše

  I ostanite tamo… Vucicu nikad dosta vulinolikih kreatura koje ga hvale po medijima.

  8
  9
 3. Radoica komentariše

  Necjelivati sotonu, poduvajte zdravo

  1
  14
 4. Pipun 2 komentariše

  Idite, ne vraćali se

  7
  11
 5. most komentariše

  i slobodno ostanite

  7
  8
 6. Rade komentariše

  vaso to jest poturice lojava lukava, popisam ti se na imama i reisa i sve hodze. A volite se lazno potpisivat jer vas je sramota muslimanskog imena. Svjesni ste da vas Turci gledaju kao cigane jer ste vjeru izdali a mi vas gledamo znate vec kako pa vam ubi kompleks nize vrijednosti zbog cega mrzite sve pravoslavno i srpsko. Podsjeca vas na izdajstvo i prodaju vjere.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.