Mali servis za velju politiku

4

Piše Saša dr Đurović

Upravo htjedoh napisat’ „part thre“ o fudbalu u CG pa ponovit’ da su u sportu rezultat mjerilo. Pa htjedoh i pohvalit pobjedu nar Rumunsjkom u gostima. Ali i provuć’ da nema mjesta euforiji koja bijaše kao da je CG osvojila Mundijal a ne dobila nikad goru Rumujsku u povijesti tamošnjeg fuZbala! Veli rumuNjska fudbalska javnost. I taman bijah prionuo na posao kad Draginja me osvoji, gostovanjem kod urednika ovoga portala. Posla mi yt sugestiju pa odgledah. Ne jednom, upravo na ovom mjestu, apostrofirah Draginjinu estetiku koja je dopadljiva, ama i kritikovah mnoge joj stavove. No Draginja u narečenoj emisiji, živoj, pokaza živom riječju, da nije sve kako izgeda. Autentična bijaše kao Burberry na njoj. I skoro slikovita tako, ona bi.

Da je ubijedim, pacifististički, da revidira u percepciji oko Sakralnih tema, i ima drage da bude fit! Kao što je slučaj i kod najboljih auta kojima je neophodan servis, sometimes. Pa budu automatski bolja. A te prizemne, dnevno političke teme ćemo lako onda. Pišem joj plus što je, pa i deklarativno makar, za podlijeganje odgovornosti makar i prijatelj(ic)a. Odgovornosti te doduše nije htjela da komentarše pozivajući se na pravnu nauku i toliko puta rabljenu prezumkciju nevinosti. Lako ćemo se drage i ja usaglasit da je nenormalno i nemoralno nagnat sebi platu od 14 ‘iljada evra kao što je bio slučaj s nekim direktorima koji su muljali groJZe. Zna to Drage dobro. Lako ćemo apsolvirat’ ko je krao i koliko, a pogotovo zahvaljujući kome i kojim okolnostima. Pa ne bi Drage, kao pravnica, sad da komentariše osnove sumnje ali će komentarisat’ kad budu osnovane sumnje, imaće šta ne sumnjam.

Egzistira ona jedna floskula praktično, kad se oni iz sdp trude objasnit’ da nijesu učestvovali u marifetlucima starijega brata nego su bili u vlasti sa dps-om zbog CG, zvog višijeg ciljeva. Vole oni CG više nego ja zamisli samo?! Ali ja je nijesam niti krao, niti drao, i onda oni gladnovi koji su je čerečili, tako naopaki u domoljublju, i ljubav mjere naopako, poluidiotski. Voliš nekog onoliko koliko ga pokradeš. To je svijest šibicara. Elem, kad se njih iz sdp pita kako su bili dio takve vlasti tolike godine oni kažu da nijesu krali, a onda im se neizstavno kaže, nijeste krali ali ste lupežima držali kesu! A držanje kese je saučesništvo u lopovluku svidjelo se to nekom ili ne. Zna Drage kao pravnica dobro. Kao kad se „drži lopovska“ kad smo đeca bili pa ušli u kakvo dvorište da krademo trešnje. Ista je odgovornost onog koji da lopovsku i onog koji je zahvaljujući lopovskoj uskočio u dvorište. Ista je odgovornost Martinova koji mi je držao lopovsku i moja koji sam otres’o nekakvu krušku nekakvoga Blagote iz komšiluka. Martin iako gabaritniji je imao manja muda, što nije nužno loše, oni s manjim mudima nerijetko bolje prođu, ne troše se, no sve na guzove. Al za ljuuuuuuuuuuubav treba imat dušu. Oni s manjim mudima ne znau za ljubav baš nego pragmatični. Sve poltronski, politički korektno. Brstio je posle cijeli komšiluk tu krušku. Krušku.. džanju.. trešnju, višnju..

Ni’šićani trešnja višnja.

Se nije pjevalo u taj vakat jer je Ni’šić tada bio Nikšić, jedan lijep grad, s pozorištem neposredno po Drugom ratu. Ovi novokomponovani brste ka’ koze, pa i sva ta palanačka pozorišta koja su koordinirali ne vrijede ničemu. Jebo glumce amatere, naturščike. I seljačine, partijske poslušnike, direktore pozorišta. Nema struke bez nauke. Pa ni u umjetnosti. Zato postoji akademija. Kad kažem akademija mislim na onu u Bg, Zg, a ne na te neke karikaturalne. Nahijske. Plemensko bratstveničke.

Pa i brste takvijem „kvalitetom“ po seljački.

Elem, Draginja, uprkos bajaderama, i vodi flaširanoj, adžovoj krivini i Pirelli gumama stutumljenim, kod urednika ovoga portala dobra bijaše. Ma dobra do simpatičnosti. Istini za volju i urednik bijaše na nivou. Tako da, draginju na.. brifing, civlizovan i argumentovan, i sve će razumjet 171 1/1. Budući da nije krala kvalifikovana je da je udostojim dijaloga. Dakle, na brifing, pa da bude kosmopolita, a tek onda prčevita, crnogorka. Na komite bi zaboravila. A sEtila bi se porijekla ujčevine. I lepih raspusta u PožeZi. U Srbiji pod šljivama. Budimka je iz Požege, fabrika marmelade. Bila je blizu džema a prste nije umakala. Nije šljiva grojze, ali opet, kredibilno. Draga izvan afera. Fakti su fakti.

Draga mi je marmelada ali mi je istina draža.

4 Comments
 1. Rajola komentariše

  Bitno je da je reprezentacija dobila u goste a evo veli ovi cojek isto što i ja . nikad slabije Rumune.Ama se ispjevase ni da su Brazila dobili a Evropskoi Svjtsko ce da saceka ihac

 2. Grojze komentariše

  Grojze grojze berem berem grojze ;))))))))))))))))))))))) to bre majstore.Nauci ih srBski ove što su ga zaboravili

 3. Snežana FPN komentariše

  Dobar tekst Draginja i meni djeluje kao neko ko je luckast ali nije lupež.No jesu li joj iz okruzenja najblizeg krali?

 4. Anna komentariše

  Odlican 5

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.