Makron obećao bespoštednu borbu protiv islamističkog terorizma

Makron obećao bespoštednu borbu protiv islamističkog terorizma

Francuska mora razviti budno društvo u borbi protiv islamiskih militanata, rekao je predsjednik te zemlje Emanuel Makron tokom odavanja počasti žrtvama terorističkog napada nožem u sjedištu pariske policije.

Makron obećao je “bespoštednu borbu protiv islamističkog terorizma”. On je, kako prenosi Hina, pozvao cijelu naciju da se mobilizira pred islamističkim zlom izgradnjom bloka i društva budnosti”.

Makron je rekao da je to pitanje za cijelu naciju koja treba da se ujedini, pokrene i bude spremna da reaguje, prenosi Rojters.

“Sama administrativna služba i sve državne službe pojedinačno neće moći same da prevladaju islamističku hidru”, rekao je Makron u kancelariji policije u blizini katedrale Notrdam, piše Kurir.

Pozivajući se na čudovište iz grčke mitologije kojem kada se odsječe glava izraste nova, Makron je istakao da Francuska mora da razvije društvo u kojem će svi paziti na znakove ljudi koji su pod rizikom da padnu pod uticaj islamističkih ekstremističkih mreža.

Kako se podsjeća, IT stručnjak zaposlen u policiji nožem je usmrtio tri policajca i administrativnog radnika, prije nego što ga je policija likvidirala.

Napadač, koji je poreklom sa Martinika, posle prelaska u islam imao je kontakte sa pojedincima koji verovatno pripadaju islamistickom salafistickom pokretu, saopštili su tužioci.

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *