Majka ispisala ćerku iz škole zarad TikTok karijere

0

Jedna mama je otkrila da će ispisati svoju 12-godišnju ćerku iz škole kako bi se obje fokusirale na karijeru influenserke.

Mama Ket Klark, sa Zlatne obale u Kvinslendu, ima preko pet miliona “TikTok” pratilaca i proglašena je za kreatorku godine na godišnjim nagradama 2022, prenosi Ona.rs.

Ova 37-godišnjakinja vodi popularni australijski podkast “Basically Besties” sa svojim ćerkama Latišom (20) i Dejom (12), za koje Ket ima veoma stroga roditeljska pravila.

“Tradicionalno školovanje je funkcionisalo za Deju u osnovnoj školi jer sam imala korporativni posao. Od ulaska u ovu novu karijeru bilo je mnogo putovanja. Često letim za Sidnej. Deja čak počinje da dobija prilike, tako da od 9-15 časova, od ponedjeljka do petka, takvo školovanje nam ne ide”.

Kat je rekla da Deja kreće sa kućnim školovanjem od sljedeće godine.

“Mislimo da je to najbolje za nju, samo zato što ne želimo da propusti ove prilike. “TikTok” oduzima mnogo vremena”.

Mama je rekla da Deja može da se vrati tradicionalnom školovanju kroz godinu dana ako joj ne bude prijao novi način života.

Njena druga ćerka, Latiša, završila je srednju školu i prvobitno se odmah nakon toga upisala na pravni fakultet, ali ga je napustila šest mjeseci kasnije da bi se bavila podkastom.

“Da je Deja željela da bude ljekar ili advokat ohrabrili bismo je da krene za tim snovima. Ali trenutno to nisu njeni ciljevi. Spremni smo da radimo sa njom šta god da se desi”, rekla je mama.

Ket je otkrila i da je svoje ćerke naučila da budu svoje i da se ne mijenjaju ni za koga.

I njihovi pratioci su imali mišljenje na ovu temu.

“Ja bih 100 odsto pustio svoje dijete da napusti školu da ima neki smjer i da je dovoljno zrelo”, rekao je jedan tata.

“Mrzjela sam školu i moji roditelji su bili jako protiv toga, tjerali su me da završim i bila sam na fakultetu jedan semestar. Prilika da se ponovo upišete kao student zrelih godina ovih dana je mnogo lakša i široko prihvaćena, ako ste odlučili da ipak želite srednju školu ili visoko obrazovanje”.

“Kao profesor u srednjoj školi, mislim da je ovo sasvim u redu! Zašto tjerati dijete da ostane u školi ako to nije za njega”, rekla je jedna profesorka, piše “Daily Mail”.

 

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.