Maduro: Gospodo iz EU, nećemo pristati na kompromise i dijalog

0

Karakas više nikad neće pristati na kompromise ili dijalog sa EU ukoliko ona ne promijeni svoju sankcionu politiku, rekao je predsjednik Venecuele Nikolas Maduro.

On je podsjetio da je EU uvela sankcije protiv opozicije koja je učestvovala na izborima, protiv pravosuđa i Oružanih snaga.

“Miješaju se u unutrašnje stvari i šta onda očekuju? Da ćemo im zahvaliti na tome što nas napadaju? Ne. Mi smo tražili dijalog i napravljeni su važni koraci na obnavljanju dijaloga između opozicije i čavizma. Ali na takav način – ne – ili ćete promeniti svoj stav, ili sa vama više nikad neće biti nikakvog sporazuma, nikakve vrste dijaloga, gospodo iz Evropske unije, kako biste znali da Venecuela zna kako da odgovori na prijetnje, bez obzira odakle dolaze”, zaključio je Maduro.

Ranije je EU raširila sankcioni spisak za Venecuelu i na njega je uključila visoke vojne zvaničnike, članove Nacionalnog izbornog veća i poslanik novog sastava parlamenta.

Nove sankcije su uvedene “zbog njihove uloge u akcijama i rješenjima koja podrivaju demokratiju i vladavinu zakona u zemlji, kao i za ozbiljna kršenja ljudskih prava”.

Kao odgovor na to Venecuela je proglasila šeficu diplomatske misije EU u zemlji personom non grata i dala joj rok od 72 časa da napusti zemlju.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.