Lukašenko: Ne dozvoljavam vjetropirima da naprave “majdan” u Bjelorusiji

Lukašenko: Ne dozvoljavam vjetropirima da naprave “majdan” u Bjelorusiji

Predsjednik Bjelorusije Aleksandar Lukašenko saopštio je na sastanku sa šefom Komiteta za državnu bezbijednost Valerijem Vakuljčikom da u Bjelorusiji neće biti „majdana“.

On je dodao da je državna bezbijednost osnova svega, kao i da vodeću ulogu u zaštiti nezavisnosti i suvereniteta Republike imaju KGB i predsjednik lično.

„Poznati su nam ciljevi koje ovdje imaju pojedini vjetropiri. Žele da nam prirede ’majdančić‘ uoči predsjedničkih izbora ili na dan izbora. Tako su oni planirali. Na ovom sastanku želim da upozorim vas i sve koji nas čuju, sve te zagovornike ’majdana‘ — u Belorusiji neće biti ’majdana‘“, precizirao je predsjednik Bjelorusije.

On je dodao da neće dopustiti destabilizaciju situacije u zemlji.

„Ne treba nas upoređivati sa drugima, kao što je nedavno portal iz susedne zemlje navodio da su se kod nas pojavili novi Pašinjani, novi Zelenski i da je situacija kod nas skoro kao u Jermeniji i Ukrajini“, naglasio je Lukašenko i rekao da je uvjeren da u Bjelorusiji nema takvih lidera kao što su premijer Jermenije i ukrajinski predsjednik, s kojim je uspeo da se upozna bliže.

Lukašenko je pretpostavio da pojedinci žele da prodaju za kopejku sve što je stvoreno u zemlji, istakavši da to neće dozvoliti.

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *