Lukašenko čestitao Vučiću Dan državnosti: Srbija je postala moderna evropska država i garant bezbjednosti na Balkanu

0

Predsjednik Bjelorusije Aleksandar Lukašenko čestitao je danas predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću Dan državnosti, 15. februar.

– Prije više od dva vijeka, Vaši preci su se oslobodili viševjekovnog ugnjetavanja i stekli pravo na nezavisnost. Tokom godina svoje nezavisnosti, uprkos nemilosrdnim izazovima, Srbija je postala moderna evropska država i garant bezbednosti na Balkanu – istakao je Lukašenko u čestitki koja je objavljena na zvaničnom sajtu predsednika Belorusije.

On je naglasio i da su Minsk i Beograd tijesno povezani sudbinom svojih naroda i da Bjelorusi i Srbi nikada nisu bili neprijatelji jedni drugima, nisu pljačkali tuđu zemlju, a da su svoju sreću sticali nesebičnim i teškim radom.- Uvjeren sam da promjenljiva politička konjuktura i nadalje neće uticati na snagu naših prijateljskih odnosa. Pozivamo na nastavak naših zajedničkih aktivnosti na sprovođenju dogovora postignutih tokom naših sastanaka prethodnih godina. Održavanje visokog nivoa bjelorusko-srpske saradnje doprinijeće daljem jačanju potencijala obije zemlje – navedeno je u čestitki predsednika Belorusije.(Novosti)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.