Lompar: Možemo da pariramo svim ekipama

0

Juniorska vaterpolo reprezentacija Crne Gore od 11. do 19. avgusta učestvovaće na Svjetskom prvenstvu u Beogradu.

Trener Vido Lompar objavio je spisak od 13 igrača za to takmičenje: Andrija Bjelica, Balša Vučković, Danilo Dragović, Danilo Stupar, Pavle Krivokapić, Miloš Vukšić, Vladan Vukićević, Mlađan Janović, Lazar Vukićević, Neđo Baštrica, Milan Nikaljević, Meldin Hadžić i Dušan Vuković.

Pored Lompara, u stručnom štabu su i pomoćni treneri Nikola Mijanović i Petar Radanović, fizioterapeut Dušan Kečina i video analiza Vasko Vučković.

Imali smo nekoliko dobrih provjera tokom ljeta. Počev od Mediteranskih igara gdje smo uspjeli da osvojimo srebrnu medalju. Nekoliko dana priprema u Srbiji, a onda i sparing mečevi sa Holandijom i Srbijom u Podgorici. Radili smo naporno, momci su bili na nivou, i sada kreće ono glavno. Siguran sam da će svaki igrač dati maksimum i na pravi način predstaviti državu. Možemo da pariramo svim ekipama, ali idemo meč po meč. Najvažnije je da momci daju sve od sebe, pa ćemo vidjeti za koji rezultat je to dovoljno”, poručio je pred polazak Lompar.

Na startu takmičenja, Crna Gora u četvrtak od 17 sati igra sa Južnom Afrikom, dva dana kasnije rival je Kanada od 10.30 časova, dok će grupnu fazu „crveni” završiti utakmicom sa Španijom, 15. avgusta od 10.30 sati.

Pobjednici grupa plasiraće se u četvrtfinale, dok će drugoplasirani i trećeplasirani igrati osminu finala.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.