Lješković uhapšen sinoć u Nikšiću u štek stanu koji je u vlasništvu bezbjednosno interesantnog lica Željka Jokovića

0

Nikšićanin Radoš Lješković uhapšen je sinoć u gradu pod Trebjesom, u štek stanu koji je u vlasništvu bezbjednosno interesantnog lica Željka Jokovića. I Joković je sinoć lišen slobode.

To je rečeno iz više izvora iz Uprave policije.

U akciji Sektora za borbu protiv kriminala i Regionalnog policijskog centra Zapad, nije uhapšen Budvanin Miloš Sekulić, koji se danima skrivao sa tim Nikšićaninom.

Kasno sinoć policijski inspektori pretresali su stan u kom je pronađen jedan od bjegunaca.

Za Sekulićem policija traga od 20. aprila zbog nanošenja teških tjelesnih povreda, a potraga za Lješkovićem počela je pet dana nakon toga, kada je i pobjegao iz Specijalne bolnice za psihijatriju Dobrota.

Inspektori su danima provjeravali i njihove navodne pomagače, među kojima je nekoliko ženskih osoba svojevremeno bliskih organizovanoj kriminalnoj grupi škaljarski klan.

Da je Lješković prije više od mjesec pobjegao sa Odjeljenja za forenzičku-sudsku psihijatriju zvanično je  potvrdio i direktor SBP Dobrota, dr Aleksandar Mačić.

Mačić je tada listu odgovorio da je tačno da je Lješković 25. aprila pobjegao iz bolnice…

“O bjekstvu i svim okolnostima bjekstva je odmah obaviještena policija, koja je izvršila i uviđaj. Idućeg dana su poslata obavještenja sudovima pred kojima se vode postupci protiv pacijenta zbog niza krivičnih djela”, kazao je Mačić.

Objasnio je i način na koji je Lješković treći put pobjegao sa Odjeljenja za forenzičku – sudsku psihijatriju.

“Podesnim alatom, malim savitljivim pilama za metal (ne znamo kako je došao do njih) je prerezao rešetke, sačekao da obezbjeđenje odvede grupu pacijenata u teretanu, zatim je savio rešetke i pobjegao. Naša bolnica nema ogradu niti spoljašnje obezbjeđenje. Radi se o spretnom kriminalcu, simulantu, kojem sigurno nije mjesto u bolnici. Uzroci bjekstva su neobučenost osoblja koje nije učilo škole da čuva kriminalce već da se bave medicinom. Srećom, većina pacijenata na sudskom odjeljenju su svjesni da imaju psihijatrijski problem i zadovoljni su što su tu. U najmanju ruku su jednako krivi hronični nedostatak osoblja, prebukiranost bolnice i potpuna građevinska i tehnička neadekvatnost prostora”, istakao je Mačić.

Iz Uprave policije ranije je rečeno da sve čine da lociraju i uhapse tog Nikšićanina.

“Policiji je 25. aprila prijavljeno da je lice R. Lj. samovoljno napustilo prostorije ustanove u kojoj se nalazilo, te policijski službenici od toga momenta za istim tragaju. Prikupljena su obavještenja od određenog broja lica u odnosu na okolnosti ovoga događaja, te se prikupljaju operativne informacije u kontinuitetu, u cilju lociranja pomenutog R. Lj. Navedeno lice je tokom i prethodnog perioda samovoljno napuštalo ustanovu u kojoj se nalazilo, gdje su policijski službenici preduzimali mjere i radnje na lociranju istog i lišenju slobode”, kazali su ranije iz Uprave policije.

Stalno ga traže, ali nikako da ga nađu

Budvanin Sekulić godinama je bježao policiji, dok mu u decembru 2023. godine nije zastarila kazna na koju je bio osuđen, tvrde iz Uprave policije.

Tu bezbjednosnu instituciju  su pitale da li su pokrenuli istragu kako bi utvrdili ko je, iako je bila na snazi, u sistemu Uprave policije ukinuo potragu za tim Budvaninom, raspisanu prije nekoliko godina.

“Za njim je 6. decembra 2023. godine obustavljena potraga shodno naredbi Osnovnog suda u Kotoru, jer je u predmetu kazne zatvora nastupila apsolutna zastarjelost, budući da je ovo lice bilo nedostupno nadležnim organima”, kazali su iz UP.

Objašnjavaju, međutim, da je tri mjeseca kasnije, za njim raspisana nova potraga.

“Odjeljenje bezbjednosti Budva je 18. marta 2024. godine shodno naredbi istog Suda za ovim licem raspisalo potragu na nacionalnom nivou zbog izdržavanja kazne zatvora u trajanju od sedam mjeseci”, piše u odgovorima.

(Vijesti)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.