Linta: SPC je glavna prepreka Đukanoviću u izgradnji tkz. domovinskog identiteta

3

Predsjednik Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Skupštine Srbije Miodrag Linta ocjenjuje kao antisrpsku izjavu predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića da se zalaže za izgradnju tzv. crnogorskog domovinskog identiteta. Skandalozna je činjenica da konstrukcija „crnogorski domovinski identitet“ neodoljivo podsjeća na konstrkuciju „hrvatski nacionalni identitet“ koji ima naglašen srbomrzački karakter. Pojam domovinski ima frankovačko-ustaško porijeklo koji se koristio za vrijeme NDH i Ante Pavelića, kao i za vrijeme njegovog sljedbenika Franje Tuđmana i u današnjoj Hrvatskoj.

Linta kao jedan u nizu primjera navodi da je Hrvatski sabor 1993. godine donio sramne izmjene i dopune Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju kojim je pripadnicima oružanih snaga genocidne NDH, koji su u tom zakonu nazvani “domovinska vojska”, omogućeno da im se svaka godina provedena u oružanim formacijama NDH računa kao dvije godine radnog staža. Isti kriterijum primjenjen je i na godine koje su pripadnici ustaško-domobranskih snaga proveli u ratnom zarobljeništvu nakon 16. maja 1945. godine.

Linta ističe da je jedna od glavnih prepreka režimu Mila Đukanovića u izgradnji tzv. crnogorskog domovinskog identiteta Srpska pravoslavna crkva. Zbog toga Milo Đukanović i njegovi sljedbenici bijesno napadaju Srpsku pravoslavnu crkvu lažno je optužujući da je instrument tzv. velikosrpskog nacionalizma i tobože protivnik crnogorske državnosti. Jasno je da se Milo Đukanović okomio na imovinu Srpske pravoslavne crkve jer bi mu njenim otimanjem bio olakšan put u izgradnji tzv. crnogorskog domovinskog identiteta koji je uperen protiv tradicionalne Crne Gore i čiji je sadržaj antisrpstvo i mržnja.

3 Comments
 1. Vukota komentariše

  Moj Linta, ne znam ko si ni okle si, ovdje ti je glavno pitanje ko ti je Domovina, CG ili SRB. A 21.Vijek je.

  2
  6
  1. Kafanski filozof komentariše

   Za razliku od tebe Vukota , Srbi su rodoljubi a ne domoljubi!.
   Mi pomazemo svom rodu , ma gde on na ovoj planeti bio!.

   4
   2
 2. Sava komentariše

  Ovi Srbi su kreteni ratoborni. toliko su ratova izazvali i izgubili i opet izazivaju.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.