20. 10. 2018. - 0:35

FLEŠ

Likvidiran Radovan Laketić (37) iz Pljevalja: Ubijen glavni distributer kokaina u Beogradu!

Pljevljak Radovan Laketić (37) ubijen je u naselju Veljko Vlahović, na Voždovcu, a pogođen je sa više hitaca. Njegovo tijelo jutros su pronašli slučajni prolaznici. Laketić je nedavno izašao iz zatvora gdje je bio zbog trgovine drogom. On je 2010. godine u Beogradu osuđen na 10 godina zatvora zbog proizvodnje i prodaje droge.Prilikom hapšenja, Laketić je u rancu koji je držao imao dva kilograma heroina i više od kilogram smjese paracetamola i kofeina. Pretresom su kod njega tada pronađena i dva mobilna telefona, kao i 700 evra. Sumnja se da su ga policajci sprečili da stigne do uličnih dilera i podeli im “robu”, ali i uzme novac.
Ubijen: Radovan Laketić
U njegovom prisustvu policijski službenici su pretresli stan koji je iznajmio na Banjici. Kako su mediji pisali on je bio treća karika, odmah poslije “bosa” i organizatora šverca. Laketić je bio ne samo glavni kurir, već i distributer za Beograd, a drogu je nabavljao iz Turske.
Policijski ekspert Marko Nicović u izjavi za Borbu tvrdi da je ovo nastavak obračuna za narko tržište, na prostoru ne samo Srbije i Crne Gore, nego i Bosne i Hercegovine, Hrvatske.
“Obračuni narko klanova ko će da kontroliše i prirodne i sintetičke opijate. Jer klanovi se tuku za prostor i za narkomansku populaciju koja kupuje te opijate, jer je to postao broj jedan biznis na ovim prostorima, kaže Nicović.
Obračuni će se, mišljenja je Nicović, sigurno nastaviti.
Marko Nicović
“Biće tu još žešći obračuni, jer su ti narko klanovi sad krenuli u pranje para, investiranjem u nekretnine, građenjem hostela, hotela, apartmana. Oni peru pare i sve više i više će se sukobljavati među sobom, jer se raditi o ekonomskom interesu. Oni već se povezuju i sa političkim strukturama, utiču na razne protoke informacija policije, utiču na pravosuđe kada su u pitanju presude, i na tužilaštvo što se tiče optužnica. Kad je novac u pitanju tu je i moć. Moje mišljenje je da će biti sve više obračuna na prostorima i Crne Gore i Srbije, i Bosne i Hrvatske. Upleteno je više mafija, svi oni žele da kontrolišu što veće prostore, smatra Nicović.

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *