Likvidacija Damira Šijana: Potpis “škaljarskog” klana

0

Nakon pola godine istrage, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske uhapsili su prvu osobu koja se može dovesti u vezu s profesionalnom likvidacijom Damira Ostojića Šijana. Zbog tog slučaja sinoć je uhapšen Stefan Samardžija iz Pala, a navodno je on ukrao automobil s kojim se ubica dovezao na mjesto ubistva, a zatim i pobjegao.

Ostojić je usmrćen 5. septembra prošle godine nedaleko od svoje kuće kada je ubica na njegov džip “rendž rover” ispalio 15 hitaca u Banjaluci, piše Srpskainfo.

Tom prilikom teško je ranjena njegova supruga Sandra Jošić (40). Ubica je pripremio sačekušu i iz automatske puške ispalio rafal ka Ostojićevom autu kada je usporio da skrene prema kući. Nakon toga je pobjegao kroz šiblje i drveće prema ulici Bolanog Dojčina, gdje ga je vjerovatno čekao saučesnik.

Ostojić je usmrćen na licu mjesta, a njegova supruga Sandra je zadobila više prostrijelnih rana. Tokom istrage ovog slučaja policija je ispitala više od 100 osoba među kojima ima i onih sa “podebljim policijskim dosijeom”.

Dan poslije ubistva istragu u ovom slučaju preuzima Republičko tužilaštvo RS.

Ubrzo poslije ubistva je u Piskavici kod Banjaluke pronađen zapaljeni automobil „škoda oktavia karavan“, a u njoj su nađeni i ostaci puške. Vozilo i puška su zapaljeni i izgorjeli su do te mjere da su inspektori jedva prepoznali o kojem je vozilu riječ. Nakadno je utvrđeno da je vozilo ukradeno u Sarajevu.

Duže vremena se može čuti da se ovo ubistvo može povezati sa obračunom kriminalnih grupa u regionu, a sumnja se da iza zločina stoji „škaljarski klan“ iz Crne Gore.

Potpis ubistva Šijana upravo podsjeća na to kako svoje suparnike ubijaju pripadnici „škaljarskog klana“. Oni, naime, svoje žrtve ubijaju iz automatskih pušaka, sa velikim brojem hitaca, a nakon likvidacije pale vozila, prenosi Blic.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.