Lekić pozvao Đukanovića, Abazovića i Radulovića na sjednicu Odbora da “raščiste” stvari u vezi opozvanih ambasadora

1

Predsjednik Odbora za međunarodne odnose i iseljenike Miodrag Lekić zakazao je za petak sjednicu tog radnog tijela na koju je pozvao predsjednika Mila Đukanovića, potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića i ministra inostranih poslova Đorđa Radulovića.

Lekić je Đukanovića, Abazovića i Radulovića pozvao povodom davanja mišljenja Odbora o predlogu za opoziv izvanrednih i opunomoćenih ambasadora na rezidentnoj osnovi, koje treba da dostavi kao predsjednik odbora. Mišljenje na predlog za opoziv izvanrednih i opunomoćenih ambasadora na rezidentnoj osnovi je od Lekića zatražio Đukanović.

-Oni sve vrijeme mašu nekim dogovorom, a stvar je blokirana. Pa ih ja pozivam da nam kažu kakav je dogovor. To će valjda da nam pomogne da odlučimo prema tom dogovoru, ali samo da raščistimo te stvari jer je ovo jedna kohabitaciona kakofonija- kazao je „Vijestima“ Lekić.

Ministar vanjskih poslova je predložio opoziv za sedam ambasadora što je Vlada sredinom decembra 2020. prihvatila, a Đukanović 4. januara 2021. odbio da donese ukaze o njihovom opozivu, navodeći da “nije valjano obrazložena odluka za njihovo povlačenje”.

Đukanović, Abazović i Radulović su se sastali 26.januara, kada je u zajedničkom saopštenju nakon sastanka saopšteno da je postignut dogovor o izlasku iz problema opoziva jednog broja crnogorskih ambasadora.

-Imajući u vidu da ste učesnik dogovora na temu opoziva ambasadora koji je održan 26. januara tekuće godine, mišljenja sam da bi vaše objašnjenje postignutog dogovora moglo biti od značaja za odluku Odbora- navodi se u dopisima, koji su upućeni predsjedniku države, vicepremijeru i ministru MVP.

 

1 Comment
  1. Ivi komentariše

    Šta ti nije jasno, idu u dil, kohabitaciju.I ti djede potpisa da Kata ostane, pa se sad tu nešto izčudjavaš.

    4
    2
Ostavite Komentar

Your email address will not be published.