Lekić: Od premijera i predstavnika Vlade očekuje se više institucionalne kulture i odgovornosti

5

“Uz sav respekt prema svim vjerskim licima iz svih vjerskih konfesija u Crnoj Gori, posebno u momentima njihovog vječnog odlaska, odredbe i duh ustava ukazuju na sekularnost crnogorske države, otuda i potrebu selektivnosti u javnim ritualima crkvenog karaktera”

Predsjednik Demosa i poslanik u Skupštini Miodrag Lekić ocijenio je da današnje zvanično učešće premijera i vladine delgacije na sahrani crkvenog velikodostojnika u Trebinju ide u korist “aktuelne Đukanovićeve propagande o crkvenoj vlasti u Crnoj Gori, nestanku države”.

“Ljudsko pravo svih građana, uključujući premijera i članove vlade da prema njihovim ličnim vokacijama i afinitetima odlaze na sahrane ne znači da imaju uvjek pravo da to čine u ime institucija, u ovom slučaju vlade. U ovom mom stavu ne polazim od emidemioloških momenata, mada i ta obaveza stalno zaslužuje pažnju i respekt, prije svega primjera i drugih državnih predstavnika. Niti sada govorim o očekivanjema da se delagacije vlade danas radno nalaze u KAP-u sagledavajuću uzroke i ostavštvinu opljačkanih i preminulih crnogorskih preduzeća”, naveo je Lekić.

Doodaje da u konkretnom slučaju ukazuje “na manjak institucionalne kulture i dobrog ukusa, inače obaveznih za državne zvaničnike u demokratskim društvima”.

“Uz sav respekt prema svim vjerskim licima iz svih vjerskih konfesija u Crnoj Gori, posebno u momentima njihovog vječnog odlaska, odredbe i duh ustava ukazuju na sekularnost crnogorske države, otuda i potrebu selektivnosti u javnim ritualima crkvenog karaktera. Naravno, ukazujem na ustavni princip sekularnosti koji je grubo prergazio partijski predsjednik države Đukanović baveći se neuko i agresivno crkvenim preuređivanjima u državi zavisno od političkih interesa, a nakon što je u višedecenijskoj vladavini učestvovao u ritualima odanosti prema više crkvenih zajednica”.

Lekić navodi da učešće predstavnika Vlade na sahrani crkvenog velikodostojnika u Trebinju “ide u korist aktuelne Đukanovićeve propagande o crkvenoj vlasti u Crnoj Gori, nestanku države”.

“Sav taj lelek do neba koji izvode upregnute grupe, od uslužnih medija, organizovanih uličara u gradovima, specijalaca u represivnim režimima sve do kvazi intelektualaca uplašenih da će ostati bez materjalne rente za produženo služenje korupcionaškoj eliti. U svakom slučaju, involviranje vlade tokom regionalnih sahrana jeste autonoman čin iste vlade za koji sama pruzima javnu odgvornost i koji nije, pretpostavljam, u dogovorenoj vezi sa parlamentarnom većinom, dok sasvim sigurno nije u vezi u dijelu koji predstvaljam u parlamentu”, zaključio je Lekić.

5 Comments
 1. Ivi komentariše

  Ljudi moraju da idu, da se jave šefovima koji su ih doveli na vlast. Što da se ne javi Grigoriju BND ovskom? Jeste li normalni….

  8
  12
 2. Realan komentariše

  E LEKICU KONACNO I TI DA KAZES NESTO A DA NIJE UPAKOVANO U NEKU OBKANDU.SVE STO STE NAPISALI JE TACNO I SLAZEM SE SA VAMA.

  17
  5
 3. Ivi komentariše

  Ovo je uzelo da priča. A i Rada sekretarica ima više glasača od njega. Samo što nije dobio Alchajmer, i veze po parlamentu. Čestitali Kosovu i otišli da sahrane njega koji se borio za Kosovo. Da, da.

  9
  6
 4. trn komentariše

  Trebinje je u Republici Srpskoj i sto tebe briga sto neko privatno radi u drugoj drzavi!?? Zelim sto skoriju smjenu Krivokapica i Abazovica a i tebi dicni govornice put u penziju da odmorimo od proNATO nebuloza.

  2
  6
 5. ObilićBoka komentariše

  Najbolne ti je lekiću sa draginjom opet u koaliciju. Da na sledeće izbore zajedno letite ispod cenzusa.

  1
  2
Ostavite Komentar

Your email address will not be published.