Lekić nastavlja sa “čistkom” DPS kadrova u Rudniku uglja: Uručio otkaze Janjiću i Nuhanoviću

0

Smjenom doskorašnjeg izvršnog direktora Rudnika uglja AD Pljevlja, Slavoljuba Popadića, i dolaskom na njegovo mjesto Milana Mija Lekića, najavljene su korjenite kadrovske reforme u menadžmentu ovog crnogorskog industrijskog giganta.

Riječ je o kompaniji čije je poslovanje, godinama unazad, bilo podređeno interesima bivšeg režima, preduzeću koje je nedavno u žižu javnosti dospjelo potraživanjem otpremnina bivšeg menadžmenta u iznosu od, čak, 728 000 evra.

Podsjetimo, ovaj potez je isprovocirao reakciju Sindikalne organizacije Rudnika uglja, koji su osudili ovakav gest dojučerašnjeg rukovodstva kompanije, a sa čime se saglasio i Lekić, ističući tada da će ispitati zakonski osnov njihovih potraživanja, ali i zakonitost njihovog dosadašnjeg rada, što bi eventualno moglo da nas dovede u situaciju da, kako je ranije najavio Lekić, umjesto otpremnina podnosimo krivične prijave.

„To, svakako, ne predstavlja ničiji hir, niti bilo kakvu želju. Međutim, moraćemo poštovati svako slovo zakona, to je naša obaveza kao profesionalaca i društveno odgovornih ljudi“, poručio je nedavno Lekić.

Međutim, prema nezvaničnim saznanjima portala IN4S, Lekić je već potpisao rješenja o otkazu za doskorašnjeg pomoćnika izvršnog direktora Velimira Janjića i direktora sektora za pravne, opšte i kadrovske poslove Mugdina Nuhanovića.

Janjić je, prema informacijama ovog portala, otpušten iz preduzeća zbog odavanja poslovne tajne, dok se Nuhanoviću, pored toga stavilo na teret i nesavjesno izvršavanje radnih obaveza, čime je u, proteklom periodu, ugrozio funkcionisanje sektora kojim je rukovodio. On je na ime neiskorišćenih godišnjih odmora, otišao na odmor puna tri mjeseca, pritom ne obezbjeđujući funkionisanje pravnog sektora za to vrijeme čiji je rad, prema našim saznanjima, bio apsolutno paralisan.

Sve ovo, u njihovom slučaju, predstavlja veliku apsurdnost, jer su obojica po osnovoj vokaciji pravnici, što dodatno doprinosi težini njihovog prekršaja.

(IN4S)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.