Lekić: Hapšenje Ratke Knežević brutalan čin

0

Ne znam sve pojedinosti, niti ima zvaničnih informacija, o hapšenju prosvjetne radnice u penziji Ratke Knežević, koje mi nisu ni potrebne da bih najoštrije osudio ovaj brutalan čin, saopštio je danas lider Demosa, Miodrag Lekić.

Ratka Knežević, majka jednog od lidera Demokratskog fronta (DF) Milana Kneževića, uhapšena je jutros nakon što je policija pretresla njihovu porodičnu kuću. Kako je saopšteno iz Uprave policije, izvršeni su pretresi na 17 lokacija, uhapšeno je 16 ljudi, među kojima je i Kneževićeva.

On je pozvao da se “prosvetna penzionerka Knežević hitno pusti iz pritvora” i pozvao na otvoranje istrage o “brutalnom činu demostracije sile i uznemirenja građana”.

“I slika njene kuće, ujedno kuće poslanika Milana Kneževića poslije pretresanja govori o nedopustivom načinu policijske intervencije. Pošto se ovim činom rizikuje i provocira dalja nestabilnost zemlje neophodno je da ako još ima nekog razumnog u vrhu vlasti koji nije pod direktnom kontrolom Mila Đukanovića, glavnog podstrekača trenutno zapaljive situacije u zemlji hitno zaustavi nasilne metode represije i daljeg pogoršavanja situacije u Crnoj Gori”, istakao je Lekić.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.