Lavrov: Kurc je žrtva antiruske kampanje

0

Austrijski kancelar Sebastijan Kurc, čija je vlada srušena u ponedjeljak, postao je žrtva antiruske kampanje, ocijenio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov za vrijeme današnje posjete Sloveniji.

“Rusofobija je moderna danas, od starije braće se mogu dobiti pozitivni poeni, i za sve se može kriviti Rusija”, kazao je Lavrov, prenosi Tas.

On je podsjetio da su nezavisni mediji sa Zapada prvo objavili da je djevojka sa video snimka koji je doveo do ostavke predsjednika desničarske Slobodarske partije Austrije (FPO) i vicekancelara Ruskinja, a zatim su navodili da je sa ruskog govornog područja.

„Kada je konačno otkriveno da se radi o djevojci iz Bosne i Hercegovine, zapadni mediji je više nijesu toliko spominjali“, kazao je Lavrov.

Bivši predsjednik FPO i vicekancelar Hajnc Kristijan Štrahe morao je da podnese ostavku zbog snimka napravljenog prije dvije godine na Ibici, na kojem se vidi kako nudi navodnoj nećaki ruskog miliajrdera državne poslove u zamjenu za finansijsku podršku njegovoj stranci.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.