Lakušić: Kada sam stigao u Regionalni vodovod, bili smo u gubitku oko 200 hiljada eura, ove godine ostvarili dobit preko milion eura

0

Pozitivan izvještaj D.O.O. „Regionalni vodovod Crnogorsko primorje“ za 2023. godinu predstavio je javnosti u emisiji Jutrom iz Budve Zoran Lakušić, predsjednik „UO Regionalni vodovod“ koji je istakao da je Regionalni vodovod ostvario dobit od preko milion eura.

„Svake godine radimo izvještaj o radu Odbora direktora, tako da smo i ove godine to odradili na nekih 50-ak stranica gdje smo obuhvatili sve aktivnosti koje smo radili u prethodnom periodu. Osnovni smisao ovog izvještaja da predstavi sve aktivnosti javnosti, a takođe i onim koje nadzire rad Odobora direktora, a to je Vlada Crne Gore. Ono što mogu reći jeste da se radi o impresivnim rezultatima. Imali smo nekoliko pohvala od strane Vlade i predsjenika Vlade za aktivnost koji smo sprovodili u 2023. godini, a takođe smo imali pohvale od međunarodnih institucija koje su imale pozitivan odnos prema Regionalnom vododovu“, istakao je Lakušić.

Regionalni vodovod u 2023. godini ostvario dobit preko milion eura

„Kao predsjednik Odbora direktora, svrstan sam među 50 najuticajnijih ljudi u Crnoj Gori, a to je radio Portal Biznis koristeći metodologiju Ekonomista, Forbsa i Tajma zaključio, to je ogromno priznanje koje je dato meni, a i samom Regionalnom vodovodu. Ovo govorim, ne zbog toga da bismo mi sad sami sebe hvalili, već da bi vidjeli da su ti rezultati priznati i od drugih institucija odnosno od Vlade Crne Gore. Ostvarili smo neto dobit preko milion eura, rezultat je veoma pozitivan. Kada sam stigao u Regionalni vodovod, bili smo u gubitku oko 200 hiljada eura, a sada imamo ovaj rezultat. To govori da se veoma racionalno i posvećeno radi. Mi imamo dva prihoda, jedan prihod je od naplate distribucije vode, a drugi prihod je naplata od posebne naknade koju plaćaju svi investitori koji rade građevinske objekte na crnogorskom primorju. Ono što je naš osnovni zadatak jeste da obezbijedimo dovoljne količinu vode za piće crnogorskom primorju“, kazao je on.

Voda sa izvorišta “Bolje Sestre” kvalitetna kao Evian

Prilikom izbora izvorišta “Bolje Sestre” za vodosnabdijevanje crnogorskog primorja rađene su brojne analize i konstatovano da je kvalitet vode ovog izvorišta A1, što predstavlja najkvalitetniju vodu za piće.

Voda sa izvorišta Bolje sestre, odličnog je kvaliteta, očuvanog po svim karakteristikama, predstavlja pravi biser i njen potencijal je nenadmašan. O značaju i kvalitetu vode ovog izvorišta dovoljno govori podatak da je ono od strane UNESKA uvršteno na listu od 150 najnačajnijih karstnih izvorišta u svijetu.

Mnoge razvijene države bi, poželjele da se snabdijevaju vodom za piće ovog kavliteta.

Nažalost, naši građani ovo uzimaju “zdravo za gotovo”, pri čemu nijesu svjesni kvaliteta vode koju piju odnosno privilegije što imaju vrhunski kvalitet pijaće vode.

Takođe, posebna vrijednost se ogleda u činjencici da je voda sa ovog izvorišta kvaliteta A 1, odnosno u rangu najkvalitetnijih svjetskih brendova flaširane vode, poput francuske globalno poznate vode Evian.

Na objektu rezervoara Đurmani napravljen je značajan korak prema poboljšanju infrastrukture

Regionalnog vodovoda – postavljen je novi krov od lima, dok su istovremeno zamijenjene dotrajale tigle.

Ovaj potez dao je novi sjaj zgradi u kojoj se nalazi rezervoar, potvrđujući predanost i brigu Regionalnog vodovoda o održavanju i modernizaciji svojih objekata.

U prošlosti, investicije u građevinske objekte Regionalnog vodovoda su bile zanemarivane, no ovaj novi korak ukazuje na promjenu u pristupu.

Renoviranje i poboljšanje infrastrukture su ključni elementi za osiguranje pouzdanog vodosnadbijevanja crnogorskog primorja, te je ohrabrujuće vidjeti da se Regionalni vodovod napokon fokusira na važnost ulaganja u održavanje i modernizaciju vodovodnog sistema i građevinskih objekata.

Nadamo se da će ovo biti samo prvi korak ka daljnjim poboljšanjima i ulaganjima u infrastrukturu Regionalnog vodovoda, te da će uskoro biti vidljivi rezultati.

Ulaganje u vodovodnu infrastrukturu je ključno za osiguravanje stabilnog i kvalitetnog vodovodnog sistema za sve građane, te je važno kontinuirano ulagati u održavanje i modernizaciju svih objekata Regionalnog vodovoda.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.