Lakić teško optužio advokate za korupciju: Preko sporazuma o priznanju krivice ”sređuju” kod Katnića ”uslovne kazne”

Lakić teško optužio advokate za korupciju: Preko sporazuma o priznanju krivice ”sređuju” kod Katnića ”uslovne kazne”

Dejan Lakić, koga SDT optužuje za milionske malverzacije oko utaje poreza saopštio je da je dobio informacije od svojih izvora iz Agencije za nacionalnu bezbjednost da Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić uzima mito od osumnjičenih u aferama „Vardar“ i „Klap“.

Naime, Lakić je za portal IN4S kazao da advokati osumnjičenih preko sporazuma o prinanju krivice, od Katnića „kupuju“ uslovne kazne.

„Dobio sam informacije iz ANB da Katnić uzima velike pare od osumnjičenih u aferama „Klap“ i „Vardar“, preko advokata Lazara Akovića i Slavka Jelovca, za sklapanje Sporazuma o krivici sa osumnjičenima u pomenutim aferama. Oni na taj način plate nešto simbolično novca i dobiju uslovne kazne“, objasnio je Lakić.

Lakić je ujedno ukazao i na korupciju koja dolazi od strane advokata Radovana Mandića i sudije Larise Mijušković Stamatović.

„Takođe objelodanjujem dokaz da su advokat Radovan Mandić i sudija Larisa Mijušković Stamatović vodili lažni krivični postupak protiv mene za nedozvoljeno nošenje oružja. Mandić mi je uslijed nedostatka dokaza, tražio da uplatim 2.500 evra za djecu u humanitarne svrhe, kako bi se obustaviom postupak protiv mene. Ja sam mu novac odnio u jednom kafiću, da bi me sudija Stamatović na kraju osudila na tri mjeseca zatvora. Uz to prilažem dokaz, odnosno prepisku sa Mandićem, kako bi javnost vidjela i ponašanje poznatog Mandića, koji je već u slučaju ubistvo Duška Jovanovića radio slične dilove sa sudijom Stamatović. Ove advokate i sudije treba odmah uhapsiti“, rekao je Lakić.

On ističe da su crnogorske vlasti nezakonito i neosnovano raspisale za njim crvenu međunarodnu potjernicu.

„Crnogorska vlast ne samo da krši Ustav i zakon, već i međunarodni zakon, baveći se lažnim i smišljenim zločinačkom djelom, dijeleći crvene kartone građanima koji ne žele biti dio kriminalno-mafijaške hobotnice porodice Đukanović. Zar treba, da se iko čudi zašto mnoge zemlje ne isporučuju Crnoj Gori osobe, koje ubica Đukanović obilježi kao metu. Ja sam 11. maja rekao da sam u Beograd stigao iz Bosne, da se ne krijem i putujem svuda. Idem svuda, pa čak i u Crnu Goru jer nema nikakve potjernice. A i ako „stigne“ potjernica, dobiće odgovor od Beograda„, objasnio je Lakić.

Takođe, Lakić ističe da je „Đukanović naučio da bude vođa Balkana dok je imao podršku Amerike“.

Tu podršku više nema od SAD-a, ali se ponaša kao da će vječno vladati kao „narko bos“, naglašava Lakić.

Ističe, da su crnogorske vlasti zajedno sa Borisom Darmanovićem obmanuli javnost.

“ Rekli su neistinu, da je Radomir Karadžić pušten iz zatvora, kao i Vuković prije 10 dana. To je urađeno da bi izvršili pritisak na javnost, da navodno svi priznaju krovična djela koja im se stavljaju na teret. Ujedno, i da bi imali povoda za raspisivanje potjernice za mnom. Obećao sam da ću objelodaniti mafiju, kriminalni dil vlasti, advokata i sudija, koji su sklopili sporazume o priznanju krivice na silu samo da zataškaju aferu, a da za to optuže nevine ljude“, rekao je Lakić.

On je naglasio da će, blagovremeno demantovao ministra Mevludina Nuhodžića.

„Navodno ministar sprovodi istragu protiv bivšeg šefa SAJ-a Mirka Banovića, što nije tačno. Banović još uvijek nije uhapšen. Uskoro ću početi sa snimcima i SMS dokazima o malverzacijama sa kreditima koje je Banović imao u „Societe generale“ banci, kao i dokaze o njegovoj direktnoj umiješanosti u aferama „Vardar“ i „Klap“. Neću izostaviti pranje novca od 3,5 milion od strane ANB funkcionera, kao o korupciju koju je Aco Đukanović sprovodio sa pet kompanija u Crnoj Gori“, zaključio je Lakić.

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *