Lajović okrenuo Galana i zakazao srpski duel

0

Dušan Lajović bi mogao da nastavi sa dobrim rezultatima na turnirima u Južnoj Americi. Posle Buenos Ajresa gdje je igrao četvrtfinale, u Rio de Žaneiru je dobio Danijela Galana 2:1 i tako je prošao u osminu finala. Po setovima je bilo 4:6, 7:6 i 6:1 za dva sata i 45 minuta igre.

Meč je kasnio inače skoro tri sata zbog kiše, a kada su Galan i Lajović izašli na teren odmah su razmijenili po brejk. Lajovićev servis nije bio ranjiv sve do pred kraj seta. Tada je morao da spasi jednu brejk loptu i to u osmom gemu, da bi u desetom poklekao. Galan je dobio prvi set 6:4.

U drugom setu su obojica imali po jedan brejk. Činilo se da je Duci imao više šansi da prelomi set do polovine tog dijela igre ali mu to nije pošlo za rukom. U taj brejku je viđena velika borba, imao je Galan meč loptu na 7:6, ali je srpski teniser dobro servirao i na kraju je uspio da jednim mini brejkom slomi rivala za 10:8.

U trećem setu se Galan izlgeda sam slomio. Lajović je sa dva brejka viška dobio 6:1 i tako je zakazao duel sa Laslom Đereom koji je prethodno dobio Sapatu Miraljesa u dva seta.

U Riju je inače u utorak ispao Vavrinka i to od Argentinaca Dijasa Akoste 7:5 i 6:4, Baes je dobio Mutea 6:4 i 6:3, dok je domaći teniser Meligeni Alves bio bolji od Kaćina u tri seta.

Dalje su prošli još Garin, Hanfman i Navone.

(sk)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.