Lajčak: Sporazum moguć i za par mjeseci ako ima političke volje u Beogradu i Prištini

3

Izaslanik EU za dijalog Beograd-Priština Miroslav Lajčak izjavio je da je sporazum “tehnički apsolutno ostvarljiv u roku od nekoliko mjeseci, ako dvije strane to žele i imaju političku volju i predočio da članice Unije očekuju da se bez odlaganja nastavi dijalog i “ostvari brz napredak u pregovorima o sveobuhvatnom sporazumu”.

Lajčak je naglasio da čelnici i u Prištini i u Beogradu za to moraju “uložiti napore i politički kapital”, imati političku volju i odvažnost, kao i mandat od naroda, a to znači povjerenje, podršku i razumijevanje svojih naroda za pitanja o kojima se pregovara i za teške odluke koje predstoje”, prenio je Kosovo onlajn.

Lajčak je naveo da smatra da je njegovo ključno ostvarenje tokom godine u svojstvu specijalnog izaslanika za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja to što je došlo do obnove dijaloga u julu 2020, posle prekida od 20 mjeseci.

“To nije bilo lak zadatak, a mi smo takođe”, rekao je on, “uspjeli u tome da se tom procesu postavi jasan okvir, a to je postizanje sveobuhvatnog pravno obavezujućeg sporazuma o normalizaciji odnosa između Kosova i Srbije u skladu s međunarodnim pravom i tekovinama, uz postojana rešenja za otvorena pitanja”, rekao je on.

3 Comments
 1. NIKO99 komentariše

  Ovaj agent je još uvijek u službi Demokratske stranke SAD-a. Sorošev student, pobornik islamizacije Balkana i Evrope a prodaje se kao nekakav diplomata Evropske Unije. On je simbol svega što je loše u Evropskoj Uniji. Ta skalamerija je potpuno ophrvana kadrovima SAD-a i to onih koji ne žele dobro ni Evropi ni Americi. Nekakvi megalomanijaci koji žele vladati svijetom pa makar ga srušili u pepelu globalnog rata. Huškači svakoga na svakoga. Ovamo se prodaju kao nepristrasni pregovarači. Jedini cilj ovih nastojanja je stvaranje Velike Albanije, povezivanje sa Islamskom Bosnom i Novom Turskom i potpuna Islamizacija Balkana a kasnije i Evrope. Čekajte promjene u SAD i kasnije razgovarajte o vraćanju Kosova Srbiji. Ne zalećite se u nikakve pregovore sada. Neće ovi dugo biti na vlasti. Najviše su uradili protiv svoje države SAD. Zamjerili su se cijelom svijetu. Otkačite Ih.

  2
  1
 2. branislav komentariše

  Lajčak dede otcepi ti onaj južni dio Slovačke pretežno naseljen Mađarskim življem da nas naučiš kako da damo Kosmet

  1
  1
  1. ko ne zna nek pita komentariše

   Tako je Branislave,bio sam tamo više puta.Ali ovog i druga mu Lipku-pijanicu,ne zanima Slovačka i Češka.Plata mu je 35.000 (trijes pet iljada evrića).Što duše da traju pregovori,kao advokatu suđenje.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.