„Kvalitet ponude Crne Gore je ono što odgovara kineskim turistima“ – poručuju turoperatori na sajmu u Šangaju

0

U okviru štanda Evropske komisije za putovanja (ETC), Nacionalna turistička organizacija Crne Gore (NTO CG) predstavila je ovogodišnju turističku ponudu na sajmu ITB China 2024.

Riječ je o jednom od vodećih B2B sajmova koji je usmjeren na kinesko tržište, a ove godine su se predstavili učesnici iz svih sektora turističke industrije, međunarodne i domaće turističke organizacije, turističke agencije, hoteli, avio kompanije, kao i veliki broj medijskih kuća.

Prvog dana sajma održana je prezentacija na kojoj je prisustvovalo preko četrdeset predstavnika kineske turističke privrede i medijskih kuća. Tom prilikom, prisutne je pozdravio član Izvršnog odbora Nacionalne turističke organizacije Crne Gore, Lazar Miranović.

Prema riječima gospodina Miranovića, Crna Gora je na sajmu u Šangaju iskoristila svoju šansu predstavljajući se na najbolji mogući način. Posebno ga raduje veliko interesovanje kineske privrede za Crnu Goru, ali i čitav region. Po njegovom mišljenju uspostavljanje sve bližih veza između našeg regiona i Kine garantuje ubrzan oporavak našeg turističkog tržišta poslije pandemije.

Tokom drugog dana sajma predstavnici NTO i turističke privrede Crne Gore održali su sastanke sa predstavnicima turističke industrije iz Kine, koji su imali priliku da se bliže upoznaju sa širokim spektrom mogućnosti za putovanja koji nudi naša zemlja.

Tony Li, generalni menadžer agencije Deluxe Mice Tour & Luxury travel, istakao je da naša zemlja ima potencijala i da su kineski turisti jako zainteresovani za posjetu Crnoj Gori, posebno u luksuznim turističkim rizortima.

„S obzirom na to da su moji klijenti uglavnom predstavnici vodećih banaka iz Kine, smatram da je značajno potencirati ovaj segment ponude usmjeren ka našoj klijenteli“, kazao je Tony Li.

Corrine Chen, menadžerka prodaje iz agencije GZL International travel service posjetila je štand NTO CG i poručila da je kvalitet ponude ono što odgovara kineskim turistima. Istakla je da je prisutno sve veće interesovanje za Crnu Goru i njenu bogatu kulturno istorijsku baštinu.

Victoria Luo, menadžerka prodaje za Kinu, iz agencije Europcar GSA China, čula je mnogo lijepih riječi o Crnoj Gori od svojih kolega iz Evrope, te se nada da će uskoro imati priliku da je posjeti, imajući u vidu da se njihovo predstavništvo nalazi u Podgorici i Tivtu.

Na štandu Nacionalne turističke organizacije Crne Gore, svoju ponudu predstavile su i turističke agencije Venn Tour, Montenegro Escape Tours i Fly Montenegro.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.